Air France-KLM, İnternet Bağlantısı İçin Gogo ile Anlaştı

Air France - Boeing 777
Air France – Boeing 777

Dünyanın önde gelen havayolu gruplarından Air France-KLM, uzun menzilli uçuşlarda kullandığı geniş gövdeli uçaklarındaki kablosuz internet bağlantısı konusunda Gogo ile anlaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yapılacak işbirliği çerçevesinde Air France filosundaki 68 adet Boeing 777 ve 15 adet Airbus A330 ile KLM filosundaki 29 adet Boeing 777 ve 12 adet Airbus A330, Gogo tarafından sağlanacak internet altyapısı ile donatılacak.

Böylece, 2017 yılı sonunda başlatılacak çalışmalar sonucunda Air France-KLM filosundaki toplam 124 adet geniş gövdeli uçak internet bağlantısına kavuşacak.

2019 yılı sonuna gelindiğinde, 124 uçağın tamamının internet bağlantısına sahip olması hedefleniyor.

Şirketin uçaklarında, Gogo tarafından geliştirilen 2Ku teknolojisi kullanılacak.

Pratikte durum biraz farklı olsa da, 2Ku teknolojisi ile uçuş sırasında teorik olarak 70 Mb indirme (download) hızına ulaşmak mümkün olabilecek.

Faster, freer internet_gogo_2ku_satellite antenna
Gogo – 2Ku Uydu Anteni

2Ku’nun en önemli avantajı, açık mimarî yapısına sahip oluşu. Bu sayede gelecekteki teknolojik ilerlemeler, 2Ku sistemine kolayca entegre edilebilecek.

Air France-KLM’in yolcu inovasyonlarından sorumlu başkan yardımcısı Michel Pozas Lucic yaptığı açıklamada; “İnternete bağlanmaları amacıyla yolcularımıza, mümkün olan en iyi çözümü sunmak istiyoruz. Filomuzda bulunan 120’den fazla geniş gövdeli uçağa en son teknoloji ürünü kablosuz internet teknolojisini kurarak, bir kez daha, inovasyon yapma ve yolcularımıza mümkün olan en iyi deneyimi sağlama kabiliyetimizi göstermiş olacağız.” şeklinde konuştu.

Bu uçaklarla seyahat edecek olan yolcular uçuş sırasında öncelikle, arayüzü Air France-KLM tarafından tasarlanmış olan portala giriş yapacak.

Burada, uçak içi ekranlarda görmeye alışık olduğumuz uçuş ve destinasyon bilgisi ve diğer uçak içi eğlence içeriği yer alacak.

Yolcular internete, bu portal üzerinden bağlanabilecek.

Yapılan açıklamada, sağlanacak internet hizmetinin ücretli mi, yoksa ücretsiz mi olacağı konusunda ise herhangi bir bilgi yer almıyor.

Air France-KLM grubunun halihazırda sunmuş olduğu internet bağlantısı hizmetine baktığımızda ise, söz konusu hizmetin oldukça sınırlı bir seviyede kalmış olduğunu görüyoruz.

Günümüz itibarıyla sadece, KLM filosunda hizmet veren sekiz adet Boeing 787 Dreamliner tipi uçakta yolculara internet bağlantısı sunuluyor. Bu uçakların internet altyapısı, Panasonic Avionics tarafından sağlanıyor.

Air France-KLM grubu çatısı altında Air France, KLM, Transavia ve HOP! olmak üzere dört farklı marka faaliyet gösteriyor. Toplamda 530’dan fazla uçağa sahip olan grup, yılda yaklaşık 90 milyon yolcuya hizmet veriyor.

Merkezi ABD’nin Chicago kentinde bulunan Gogo firmasında halen 1.000 civarında personel çalışıyor. Firmanın ürünleri, 16 farklı havayolu şirketinin filolarında bulunan 2.800 civarında uçakta kullanılıyor. Bunun yanı sıra, 7.000 civarında iş jetinde de yine Gogo ürünleri yer alıyor.


Posted

in

,

Comments

One response to “Air France-KLM, İnternet Bağlantısı İçin Gogo ile Anlaştı”