EasyJet, Uçaklarının Bakımını Malta’da Yaptıracak

easyjet_airbus-a320_msn_6572Avrupa’nın önde gelen düşük maliyetli taşıyıcılarından easyJet, tüm uçaklarının bakımını Malta’da yapma kararı aldı.

easyJet ile Lufthansa Technik arasında varılan anlaşma sonucunda, şirketin filosunda yer alan ve tamamı Airbus A320 ailesinden olan 250’den fazla uçak, gelecek beş sene boyunca teknik bakımlarını Malta’da yaptıracak.

Taraflar arasında Malta’nın başkenti Valetta’da 5 Eylül 2016 tarihinde imzalanan anlaşmaya ilişkin olarak düzenlenen törene, ülkenin başbakanı Joseph Muscat da katıldı.

Gerek sağlayacağı ilave istihdam ve gerekse üreteceği diğer ekonomik etkiler düşünüldüğünde, easyJet’in almış olduğu bu kararın Malta gibi küçük bir ülke için ne denli önemli olduğu aşikâr.

Lufthansa Technik Malta CEO’su Marcus Motschenbacher yaptığı açıklamada, bu anlaşma sonrasında 50 yeni personel istihdam edeceklerini belirtti. Önümüzdeki dönemde, tesiste görev yapan 100 civarında personelin doğrudan veya dolaylı olarak easyJet uçaklarıyla ilgileneceği söyleniyor.

Lufthansa Technik - Malta Facility
Lufthansa Technik – Malta Facility

Anlaşmanın geçerli olacağı beş sene süresince, Malta’da her an ortalama dört adet easyJet uçağı teknik bakım için bulunacak. Bu süre zarfında 100 civarında easyJet uçağının, C bakımı ve diğer bakımlardan geçeceği tahmin ediliyor.

easyJet zaten halihazırda Lufthansa Technik’in Malta’daki tesislerini altı yıldan beri kullanmaktaydı. Tüm filonun bakımlarının buraya kaydırılmasında, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkma kararının da etkili olduğu belirtiliyor.

Bununla birlikte, easyJet’in özellikle Malta’daki hizmet kalitesinden memnun oluşunun, söz konusu kararın alınmasında büyük rol oynadığı bir gerçek.

Lufthansa Technik Malta, bir Lufthansa Technik (%92) ile Air Malta (%8) ortaklığı olarak 2002 yılında kurulmuştu. 600 civarında personelin görev yaptığı bu tesiste, Airbus A320 ailesinin yanı sıra, Airbus A330/340 ve Boeing 737 serisi uçaklara da hizmet veriliyor.


Posted

in