Lufthansa, TSA “Precheck” Programına Üye Olan İlk Avrupalı

Lufthansa, ABD Ulaşım Güvenlik Dairesi (Transportation Security Administration – TSA) tarafından yürütülen “Precheck” programının Avrupalı ilk üyesi oldu.

ABD’deki havalimanları çıkışlı seyahat edecek Lufthansa yolcuları böylelikle, bu programa üye oldukları takdirde havalimanlarındaki güvenlik kontrollerinden daha hızlı geçecek.

TSA Precheck Security At The Salt Lake City Airport
TSA Precheck Security At The Salt Lake City Airport

Hızlandırılmış güvenlik taraması imkânı sunan “Precheck” programına katılan yolcuların, havalimanlarındaki güvenlik kontrol noktalarında ayakkabılarını, ince, hafif ceketlerini, laptopları ve el bagajlarında bulunan likid sıvıları çıkarmalarına gerek kalmıyor.

Ancak bunun için yolcuların kişisel bilgilerinin yanı sıra, parmak izlerini vermeleri ve beş yıllık bir süre için 85 USD ödemesi gerekiyor.

Precheck programı, güvenlik açısından sicili bilinen yolcuların kontrol noktalarından rahat bir biçimde geçebilmesini ve bu noktalardaki taramaların daha büyük risk teşkil edebilecek kişilere odaklanmasını amaçlıyor.

TSA Precheck - Lufthansa
TSA Precheck – Lufthansa

Lufthansa’nın Amerika kıtalarından sorumlu başkan yardımcısı Jürgen Siebenrock yaptığı açıklamada, havayolu sektöründeki lider konumlarını devam ettirmek amacıyla yolcu deneyimini iyileştirmeye yönelik yenilik ve inovasyonlara devam edeceklerini belirtti.

TSA Pre✓® programı dünya genelinde 180 havalimanında, 18 havayolu tarafından uygulanıyor:

Aeromexico, Air Canada, Alaska Airlines, Allegiant Airlines, American Airlines, Cape Air, Delta Air Lines, Etihad Airways,  Hawaiian Airlines, JetBlue Airways, Lufthansa, OneJet, Seaborne Airlines, Southwest Airlines, Sun Country Airlines, United Airlines, Virgin America ve WestJet.

TSA’in verdiği bilgiye göre, 2016 yılı Temmuz ayı içerisinde, TSA Pre✓® programı üyesi yolcuların %97’si, güvenlik taraması noktalarından beş dakikadan daha az bir sürede geçiş yaptı.


Posted

in

,

Comments

2 responses to “Lufthansa, TSA “Precheck” Programına Üye Olan İlk Avrupalı”