İstanbul Yeni Havalimanı’nın Hava Sahası Tasarım Konsepti Belirlendi

İstanbul Yeni Havalimanı İnşaatı (Ağustos 2016)
İstanbul Yeni Havalimanı İnşaatı (Ağustos 2016)

İnşaatı büyük bir hızla devam etmekte olan İstanbul Yeni Havalimanı’nın hava sahası tasarım konsepti belirlendi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından yapılan açıklamaya göre, düzenlenen toplantıda,  İstanbul Yeni Havalimanının “Hava Sahası Tasarımı ve Hava Trafik Yönetimi” konuları ele alındı.

Hava Seyrüsefer Dairesi Başkanlığı koordinesiyle gerçekleştirilen toplantıya yeni havalimanını 25 sene boyunca işletecek olan İGA’nın yanı sıra Türk Hava Yolları, Pegasus Havayolları, ULS Havayolları, Güneş Ekspress, Tailwind Havayolları ve Atlas Global Havayolları temsilcileri katıldı.

Toplantıda Hava Seyrüsefer Dairesi Başkanlığı; İstanbul Yeni Havalimanı Proje Etapları hakkında sunum yaparak, havalimanının açılış aşamasında devreye verilmesi planlanan ATC Sistemleri ve Hava Trafik Kontrol Personeli Planlamalarına yönelik bilgileri de sektör temsilcileri ile paylaştı.

İstanbul Yeni Havalimanı açılış zamanı dikkate alınarak hazırlanan Hava Sahası Tasarım Konsepti ile İstanbul Terminal Sahasının genişletilerek tamamının yeniden yapılandırılması kapsamında dizayn edilen, Uydu Tabanlı, RNAV1 gerektiren Taslak Geliş ve Kalkış Usullerinin tanıtımı katılımcıların bilgilerine sunuldu.

Ayrıca yeni ATC sektör planlamaları, ihtiyaç duyulacak ATC sistemleri, personel planlaması, İstanbul Yeni Havalimanı’nın Komşu Ülkeler ve Eurocontrol Network Ağına etkileri ile ilgili bilgiler de sektör temsilcilerine verildi.

DHMİ Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı “Hava Sahası Tasarım Konsepti” hakkında tarafların soru cevap, görüş paylaşımı ve önerileriyle aktif bir katılımla verimli bir toplantı gerçekleştirildi.


Posted

in

Comments

One response to “İstanbul Yeni Havalimanı’nın Hava Sahası Tasarım Konsepti Belirlendi”