Lufthansa-wine_First Class

Lufthansa Yönetimi, Kabin Memurları ile Anlaştı

Geçen yıl kabin personelinin uzun süreli grevleriyle sarsılan Lufthansa, çalışanların bağlı bulunduğu UFO sendikasıyla toplu iş sözleşmesi konusunda uzlaştı.

Alman Havayolları Lufthansa’nın kabin memurlarının bağlı bulunduğu Bağımsız Kabin Personeli Sendikası (UFO), kendilerine önerilen yeni toplu iş sözleşmesini kabul etti.

Lufthansa yönetimi de, kabin personelinin çalışma koşulları ve ücret artışlarını belirleyen yeni tekliflerinin kabul edilmesini memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

Lufthansa-wine_First ClassGeçen yıl kabin personelinin 7 gün boyunca greve gitmesi yüzünden binlerce uçuşu iptal olan, yolcuları mağduriyet yaşan Lufthansa, uzun vadeli bu anlaşmayla kabini garantiye almış oldu.

Zira söz konusu toplu iş sözleşmesi kabin personelinin 2023 yılına kadar istihdamını ve ücret artışlarını garanti altına alıyor.

13 binden fazla kabin ekibini temsil eden UFO ile Lufthansa arasındaki kriz, iki yıl önce yönetimin emeklilik sistemini pahalı olduğu gerekçesiyle değiştirmek istemesiyle patlamıştı.

Lufthansa’nın kabin personelinin büyük çoğunluğu yapılan oylama sonrası yeni toplu iş sözleşmesi paketinin onaylanmasından yana tercih yapmıştı.

Lufthansa İnsan Kaynakları Başkanı Bettina Volkens, herkes için en önemli konunun Lufthansa olduğunu belirterek, “Artık bundan sonra kabin personelimiz ile birlikte şirketimizin geleceğine bakacağız” dedi.


Posted

in

,

Comments

One response to “Lufthansa Yönetimi, Kabin Memurları ile Anlaştı”