THY’den “Elite” Üyelerine İnternet Kolaylığı

THY_internet_miles smiles_elite_elite plusİnternet çoktandır, hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından bir tanesi haline geldi.

Seyahat esnasında, internet bağlantısına olan ihtiyaç ortalamanın üzerine çıkıyor.

Belki gidilen yerle ilgili bilgi edinme ihtiyacı, belki haberleri takip etme isteği veya görülen yerlere ilişkin sosyal medya paylaşımları yapma niyeti, bu durumun ardında yatan etkenlerden sadece bir kaçı.

Doğal olarak uçak yolcuları da, seyahat sırasında internet bağlantısını talep hale geldiler.

ABD iç hat pazarında son derece güçlü bir konumdaki gogo tarafından 2015 yılında dört farklı bölgedeki 16 ülkede yapılan bir araştırmanın sonuçları, uçak yolcularının son dönemdeki taleplerini net bir biçimde ortaya koyuyordu.

Öyle ki; bir önceki yıl yapılan araştırmada yolcuların %16’sı, seyahat edecekleri havayolu firmasını seçerken kablosuz internet bağlantısı olup olmadığına dikkat ettiklerini söylerken, 2015 yılında bu oran %20’ye yükselmiş durumda.

Sektördeki bu trendin farkında olan Delta, Lufthansa ve Türk Hava Yolları gibi sektörün önde gelen bir çok oyuncusu, bu yöndeki yatırımlarını hızlandırmıştı.

THY’den “Elite” Üyelerine İnternet Kolaylığı

Hatırlanacağı üzere THY, 23 Eylül 2011 tarihinde Boeing’den teslim aldığı B777-300ER uçağı ile aktif hale getirdiği canlı televizyon ile dünyada kıtalararası uçuşlarda bu hizmeti sağlayan ilk havayolu şirketi olmuştu.

Bunun yanı sıra, kıtalar arası uçuşlar ele alındığında az sayıda havayolu şirketinin sağladığı kablosuz internet bağlantısı, THY filosunda bulunan Boeing 777-300ER ve Airbus A330 tipi uçaklarda uzunca bir süredir yolcuların kullanımına sunulmuş durumda.

Deneme süresi boyunca ücretsiz bir biçimde uçaktaki tüm yolcuların kullanabildiği internet hizmeti daha sonra Economy Class yolcuları için ücretli hale getirilmişti.

Business Class yolcuları ise bu hizmetten eskisi gibi ücretsiz bir biçimde faydalanabiliyordu.

18 Ağustos 2016 tarihinde THY’den yapılan bir açıklama ile, şirketin sık uçan yolcu programı Miles&Smiles’ın “Elite” ve “Elite Plus” üyelerinin, Economy Class uçuşlarında da ücretsiz internet hizmeti ayrıcalığından faydalanabileceği duyuruldu.

Elite ve Elite Plus üyelerinin söz konusu internet hizmetinden faydalanabilmek için Wi-Fi ekranında yer alan Miles&Smiles butonuna tıklayarak, TK Üyelik numarasını, doğum tarihini ve koltuk numarasını girmesi gerekiyor.

Bilgilerin doğrulanmasının ardından, uçaktaki internet bağlantısı yolcunun kullanımına açılıyor.

Bu sayede Miles&Smiles üyelerinin ilave bir imkâna kavuştuğu söylenebilir.


Posted

in