Easyjet_Airbus_A319_G-EZBT

easyJet, Web Sitesi Tasarımında Devrim Yapmaya Hazırlanıyor

Uçak yolcularının en fazla şikâyet ettiği konulardan bir tanesi, havayolu şirketlerinin web siteleridir.

Özellikle bilet satın alma süreci, bir çok yolcunun canını sıkar.

Havayolu web sitelerinin online bilet satış bölümlerinin en önde gelen problemi, arka planda çalışan rezervasyon sistemidir.

Bir çok rezervasyon sistemi, onlarca yıl önce geliştirilen temeller üzerinde çalışmaktadır ve bunu günümüz web trendlerine uyumlu hale getirmek bir hayli zordur.

easyJet, Web Sitesi Tasarımında Devrim Yapmaya Hazırlanıyor

easyJet Web Sitesi - Temmuz 2016
easyJet Web Sitesi – Temmuz 2016

İşte bu durumun farkında olan şirketlerden bir tanesi, Avrupalı düşük maliyetli taşıyıcı easyJet.

Bu yılın sonlarında yeni web sitesi ile yolcularının karşısına çıkacak olan easyJet, diğer tüm havayolu şirketlerinden farklı bir ara yüz ve işleyişin müjdesini veriyor.

Şirketin CEO’su Carolyn McCall’un bizzat ilgilendiği web sitesi, dünya genelinde başarıya ulaşmış olan e-ticaret sitelerinden esinlenerek hazırlanıyor.

McCall yaptığı açıklamada, halihazırdaki web sitelerinin dahi rakiplerinden çok daha ileride olduğunu iddia ederken, 23 milyonluk bir e-mail veri tabanına ve en yoğun web trafiğine sahip olduklarını vurguluyor.

Yeni web sitesinin çok daha sezgisel bir biçimde kullanılabileceği, site içerisinde gezinmenin çok daha kolay olacağı ve yolcuların bilet ve ilave hizmet alımlarını rahat bir biçimde yapabilecekleri belirtiliyor.

İlave hizmet gelirlerinden yılda yaklaşık 1,5 milyar USD elde eden easyJet, yeni tasarımda yolcuların özellikle seyahat sigortası, otomobil kiralama gibi hizmetleri hızlı ve kolayca satın almasını hedefliyor.

Yeni tasarımda bir çok işlemin tek bir tıkla gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

easyJet’in, Apple Pay uygulamasını devreye alarak, yolculara alternatif bir ödeme kanalı sunan ilk havayolu şirketlerinden bir tanesi olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Web sitesiyle birlikte, easyJet’in mobil uygulaması da yenilenecek.

Tüm bu yenilikler yapılırken, yolcuların kullanmakta oldukları easyJet kanalını “kişiselleştirme” seçenekleri de mümkün olduğunda artırılacak.

easyJet’in “devrimsel” olacağını iddia ettiği web sitesini ve mobil uygulamayı merakla bekliyoruz.

Comments

One response to “easyJet, Web Sitesi Tasarımında Devrim Yapmaya Hazırlanıyor”