Star Alliance, Yolcu Deneyimini Geliştirmeye Yönelik Yatırımlara Devam Edecek

Star Alliance Kiosk @ Los Angeles (LAX) Airport
Star Alliance Kiosk @ Los Angeles (LAX) Airport

Star Alliance üyesi havayolu şirketlerinin CEO’ları geçtiğimiz günlerde İsviçre’nin başkenti Zürih’te bir araya geldi.

İttifak genelindeki hizmet seviyesini artırmak amacıyla teknoloji projelerine hız verme kararı alındı.

Bunun yanı sıra, operasyonel standartları sağlamak amacıyla da bir takım yenilikler yapılacak.

Artık bir küresel trend haline gelen “kişiselleştirme” ve ürün ve hizmetlerin “dijitalleşmesi” konuları, Star Alliance’ın geleceğe dönük yatırımlarının ve dönüşümünün odak noktasını oluşturacak.

Yolcular, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, güncel bilgiye ve yeni ürün ve hizmetlere ilişkin tekliflere kolayca ulaşmak istiyor. Bu yüzden, yeni nesil dijital uygulamaların tasarım ve işlevselliği, şirketlerin performansı noktasında son derece kritik bir rol oynuyor.

Bu amaçla ilk olarak, 2016 yılının sonuna kadar ittifak genelindeki bagaj operasyonunu denetleyecek bir bilgi işlem merkezi kurulacak.

Yolcuların canını en fazla sıkan aksaklıkların başında gelen bagaj kayıplarının bu sayede en aza indirilmesi hedefleniyor.

Star Alliance’ın yakın gelecekte yoğun bir biçimde yatırım yapacağı bir diğer konu ise otomatik check-in uygulamaları.

Self-servis check-in, bagaj bırakma, bagaj etiketleme, sabit bagaj etiketi, biniş kartı, seyahat dokumanlarının otomatik onaylanması gibi birbiriyle ilgili bir çok süreç daha da geliştirilerek Star Alliance genelinde standart hale getirilecek.

Böylece sadece yolcuların seyahat süreci iyileştirilmekle kalmayacak, aynı zamanda ittifak üyesi havayolu şirketlerinin dünya genelindeki 1.300’den fazla havalimanındaki alt yapı ve handling maliyetleri de azalacak.

2017 yılının sonuna gelindiğinde tamamlanması hedeflenen proje ile birlikte yolcular, online ve kiosk check-in işlemlerinin yanı sıra, evde bagaj etiketi basma ve sabit bagaj etiketi kullanma gibi seçeneklere de sahip olacak.

Star Alliance genelinde iyileştirilmesi hedeflenen bir diğer nokta ise sadakat programlarının süreçlerine ilişkin.

Verilen bilgiye göre, ittifak genelinde her gün 20.000 civarında sadakat programı üyesinin statüleri değişiyor.

Statü değişikliklerinin anlık olarak sistemlere işlenmemesi, yolcu memnuniyetsizliklerine yol açabiliyor. Bunun önüne geçebilmek için de yine Star Alliance üyesi tüm havayolu şirketlerini kapsayacak bir teknoloji güncellemesine gidilecek.

Comments

One response to “Star Alliance, Yolcu Deneyimini Geliştirmeye Yönelik Yatırımlara Devam Edecek”