Dublin Havalimanı’nı, Google Street View ile Gezebilirsiniz

Dublin Havalimanı, tüm pistlerini ve hava tarafını Google Street View ortamına aktararak bir ilke imza attı.

Böylece, Dublin Havalimanı’nın pistlerini ve hava tarafındaki bölgeleri, yer seviyesinde ve 360 derece olarak sanal bir biçimde gezmek mümkün hâle geldi.

Bu imkânı sağlamak amacıyla bir adet Google Street View otomobili, ilgili görevliler nezaretinde Dublin Havalimanı’nın dört bir yanını karış karış gezerek binlerce fotoğraf çekti.

dublin-airport-main-runway-google-streetview
Daha sonra bu fotoğraflar bir araya getirilerek kullanıcılara sunuldu.

Normalde kimsenin girmesi mümkün olmayan noktalara, sanal da olsa girmek artık mümkün.

Google Street View ile Dublin Havalimanı arasında gerçekleştirilen bu işbirliğinin önemli bir faydası da olacak.

Havalimanı otoritesi bu görüntüleri, hava tarafına ilişkin güvenlik eğitimlerinde etkin bir biçimde kullanarak, personelin havalimanını daha hızlı ve kolay bir biçimde tanıması sağlanacak.

Havalimanının toplam 75.000 m2 büyüklüğündeki Terminal 1 ve Terminal 2, önceki dönemde Street View ortamına aktarılmıştı.

British Airways_google street view_Airbus A318_London City Airport
Dublin Havalimanı Google Street View uygulamasına www.google.com/maps adresi üzerinden, arama çubuğuna ‘Dublin Airport’ yazarak ulaşabilirsiniz.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıllarda Atatürk Havalimanı, Londra Gatwick Havalimanı gibi terminallerin yanı sıra, Emirates’in Airbus A380 tipi bir uçağı ve British Airways’in Airbus A318 tipi bir uçağı ve Londra’nın City Havalimanı’ndaki özel yolcu salonu da, Google Street View ortamına aktarılarak, sanal bir biçimde meraklıların beğenisine sunulmuştu.