A320neo_Airbus_detail_engine

THY’nin “Pratt & Whitney Motorlu” A320neo’ları Ne Olacak?

Airbus’ın yeni modeli A320neo’lar, motor sorunu ile teslim edilmeye başlanmıştı. Qatar Airways ile ciddi sorun yaşayan şirket ne yapacak?

Airbus, rekor sayıda sipariş aldığı A320neo’ları ilk olarak Lufthansa Havayolları’na teslim etmişti.

Ancak uçakta kullanılan Pratt & Whitney imalatı Pure Power motorlarında beklenmedik teknik sorunlar yaşanmaya başlanmıştı. Bunun üzerine Lufthansa A320neo’larla sadece Almanya içinde sefer yaparken, Qatar Airways ise bu uçakları teslim almamıştı.

A320neo_Airbus_detail_engine
Airbus A320neo Motoru

Airbus’ın her yıl havacılık editörlerine özel olarak gerçekleştirdiği Airbus Innovation Days’de konu hakkında bilgi veren şirketin Operasyondan Sorumlu Başkan Yardımcısı Tom Williams, “Biliyorsunuz, hem Hamburg hem de Toulosue’da çok sayıda ‘planör’ yani motoru takılmamış A320neo uçağımız var. Haklı olarak da bu uçaklar ne olacak diye soruyorsunuz. Pratt & Whitney şirketi ile görüşmelerimiz sonuçlandı. Çok kısa süre içinde yeni motorlar ABD’den gelecek ve uçaklara takılacak. Bu sorun çok kısa süre içinde çözülecek” dedi.

Pure Power Motoru, Yakıt Tasarrufu Sağlıyor

ABD’li imalatçı Pratt & Whitney’in geliştirdiği Pure Power olarak adlandırılan yeni nesil motorlar, özel dişli kutusu tasarımı ile yüksek yakıt tasarrufu sunuyor.

Bu motorlar, Türk Hava Yolları’nın A320neo serisi siparişinde de seçilmişti.

Sorunun giderilmesi süreci, bu motoru sipariş veren havayolu şirketleri tarafından dikkatle takip ediliyor.


Posted

in

Comments

One response to “THY’nin “Pratt & Whitney Motorlu” A320neo’ları Ne Olacak?”