Türk Hava Yolları - O Pilot Benim

THY, Yeni Bir Uçuş Akademisi Açacak

Türk Hava Yolları (THY), artan pilot ihtiyacı için Aydın Çıldır Havalimanı merkezli uçuş akademisini büyütmek üzere düğmeye bastı. Hedef, açılacak yeni merkezlerle kapasitenin üç kat artırılması.

Türk Hava Yolları’nın büyümedeki en büyük sıkıntılarından biri pilot ihtiyacı.

Pilot alımları için yurtdışına yönelen THY, kendi pilotlarını yetiştirdiği uçuş akademisinin de kapasitesini artırmak için düğmeye bastı.

Türk Hava Yolları - O Pilot BenimAydın Çıldır merkezli akademi, bir kampus haline getiriliyor.

Buradaki kapasite önümüzdeki aylarda yıllık 250 pilot yetiştirecek alt yapıya kavuşacak.

Ancak bu rakamın da yeterli olmadığını belirten THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Kapasitemizi üç katımıza çıkarmamız lazım. Yani yılda 750 pilot yetiştirebilirsek hem kendi ihtiyacımızı karşılarız hem de bölge ihtiyaçları için THY önemli bir alt yapı sunmuş olur” dedi.

Üç Merkez

THY, Aydın dışında da yeni eğitim merkezleri kurabilmek için arayışlarını sürdürüyor.

Bu merkezlerin Türkiye’de veya yurtdışında olabileceğini belirten İlker Aycı, “Ciddi bir potansiyel gözüküyor. Eğitim merkezleri için sadece Türkiye değil yurtdışına da sıcak bakıyoruz. Kısa sürede yıllık 750 pilot yetiştirebilecek kapasiteye ulaşmamız, büyüme için elimizi rahatlatacak” dedi.

Pilot Transferi İçin Karşı Atak

Ortadoğu’da hızlı büyüyen havayolu şirketleri zaman zaman Türkiye’ye de gelip tanıtım günleri düzenliyor.

Katar Havayolları’nın İstanbul’daki roadshow’una değinen Aycı, “Biz de hemen karşı atak yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde arkadaşlarımız Katar’da gidecek ve oradaki pilotlara THY’nin sunduğu imkanları anlatacak. Burada angajman kuralları geçerli. Nasıl buraya geliyorlarsa, THY de farklı ülkelere gidiyor ve tanıtımlar yapıyor” dedi.


Posted

in

,