Emirates_Economy Class_Boeing 777_Jakarta-Dubai_July 2014_002

Emirates YK Başkanı, Kendi Şirketini Test Etti

Emirates_Economy Class_Boeing 777_Jakarta-Dubai_July 2014_001
Emirates Economy Class (Boeing 777)

Emirates Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Ahmed bin Said El Maktum, kendi havayolu şirketinin hizmet kalitesini test etti.

El Maktum bu amaçla, 17 saatlik Dubai – Auckland uçuşunda Economy Class’ta yolculuk yaptı.

Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen bu “deneme” uçuşu hakkında konuşan Şeyh Ahmed bin Said El Maktum, Economy Class’ta seyahat etmekten hiç rahatsız olmadığını zira insanlara yakın olmayı sevdiğini belirtti.

Bilindiği üzere havayolu şirketlerinin yöneticileri, yapmış oldukları seyahatlerde genelde Business Class’ta seyahat ediyorlar.

Bu durum, özellikle Economy Class ile ilgili olarak koltuk sayısı, koltuk genişliği, ikram içeriği gibi konularda alınan kararlarda, havayolu yönetimi ile yolcu beklentileri arasında ciddi farklar ortaya çıkmasına yol açabiliyor.

Şeyh Ahmed bin Said El Maktum’un böylesine uzun bir uçuşta Economy Class’ta seyahat etmesi, bu sınıftaki yolcuların durumunu bizzat gözlemlemesi açısından son derece doğru bir karar.

Emirates_Economy Class_Boeing 777_Jakarta-Dubai_July 2014_002
Emirates Economy Class (Boeing 777)

Uzun uçuşlarda Economy Class’ta yolculuk yapmak, uçağın dolu olduğu durumlarda gerçekten bir hayli zorlu oluyor.

Emirates’in Boeing 777 tipi uçaklarının Economy Class bölümündeki koltuk diziliminin 3-4-3 şeklinde olduğunu belirtmemiz gerekiyor.

Bu yüzden koltuk genişliği, 17 inç (43,2 cm) seviyesine düşüyor.

Boeing 777’lerinin Economy Class’ını 3-3-3 şeklinde düzenleyen havayolu şirketlerinin bu bölümdeki koltuk genişliği ise 18 inç (45,7 cm) civarında oluyor.,

2014 yılında gerçekleştirdiğimiz bir Cakarta – Dubai uçuşunda, Emirates’in Economy Class’ını test etme fırsatı bulmuştuk.

Uçak içi ikram ve eğlence sisteminin içeriği gayet yeterli olmakla birlikte, koltukların darlığını hissetmemek mümkün değildi.

Neticede; havayolu şirketlerinin yöneticilerine, yılda en az bir iki uzun menzilli uçuşu Economy Class’ta yaparak, yolcularla empati kurmalarını tavsiye ediyoruz.

Dubai – Auckland

Emirates tarafından icra edilmekte olan Dubai – Auckland hattı halihazırda dünyanın en uzun ticarî yolcu uçuşu ünvanına sahip durumda.

EK 449 sefer sayılı uçuşun mesafesi 14.200 km; süresi ise 17 saat 15 dakika.

Emirates bu uçuşlarında Boeing 777-200LR tipi çok uzun menzilli uçakları tercih ediyor.


Posted

in