Asiana_Airbus A380_Seoul_ICN_Airport_Jan 2016

Airbus A380, Büyük Havalimanlarının Kapasitesini Nasıl Artırdı?

Airbus A380 gibi büyük uçaklar, Hong Kong ve Heathrow gibi dünyanın en işlek havalimanlarının gelir artışına katkı sağlıyor.

Büyük uçaklar slot kullanımı verimliliği sağlarken, iniş maliyetlerini azaltıyor ve yolcular için bilet fiyatlarını düşürüyor.

A380, 10 yıl önce bu zamanlarda Hong Kong’a ilk uçuşunu gerçekleştirmişti.

O günden beri A380’in de kısmi katkısıyla Hong Kong, yılda 70 milyon yolcu trafiği ile bugün Asya’nın en büyük uluslararası havalimanı.

Dünya genelinde 50 havalimanı A380’e ev sahipliği yapıyor ve yaza kadar bu rakamın daha da artması bekleniyor. Dünyanın en işlek uluslararası meydanlardan ikisinin CEO’ları, A380 gibi büyük uçakların avantajlarını açıklıyor.

Singapore Airlines_Airbus A380_9V-SKT_Frankfurt Airport_March 2015_006
Singapore Airlines Airbus A380 – Frankfurt Havalimanı (Mart 2015)

Hong Kong Havalimanı CEO’su Fred Lam,

“Şuan mevcut iki pist kapasitemiz günde 1100 uçak ağırlıyor. Yeni bir pist inşa etmek zorunda kalma durumuna geliyoruz. Ama üçüncü pist inşası en az 8 yıl sürüyor. Bu nedenle havayollarını, büyük uçakları tercih etmeleri yönünde teşvik etmek için elimizden geleni yapıyoruz ki böylece havalimanımıza daha fazla sayıda yolcu getirebilsinler.

Havalimanımız, yolcuların bu bölgede en çok tercih ettiği havalimanı. Ayrıca Çin’den gelen de çok sayıda yolcumuz bulunuyor; özellikle de Çin’in güneyinden. Yolcularımıza tüm uçak alternatiflerini sunarak onları da meydanımızı tercih etmeleri konusunda teşvik ettiğimize inanıyoruz. A380 ve diğer geniş gövdeli uçakların varlığı, yolcuları, gelecekte uluslararası havalimanımızı daha fazla kullanmalarına teşvik etme bakımından oldukça iyi bir yol.

Yolcu trafiğinde artışı sağlamanın bir başka yolu da ücretlendirme politikamızı havayollarının havalimanımıza daha büyük uçaklarla uçmaları için kullanmak, böylece gelecekte aynı sayıda slot ile havalimanımıza daha fazla yolcu getiriyor olacaklar.

Bir havalimanı için önemli gelir kaynaklarından biri de mağaza ve restoranlardır. Ve tabi ki daha fazla sayıda yolcu havalimanı için daha çok iş demektir ve daha büyük uçaklar daha fazla yolcu ve müşteri getirecek demektir ki bu da havalimanına gelir sağlamak için somut bir katkıdır.” dedi.

20071030 Airbus A380
Airbus A380 – 30 Ekim 2007 – İstanbul Atatürk Havalimanı

Heathrow Havalimanı CEO’su John Holland-Kaye ise,

“Heathrow, dünyanın en büyük ve en işlek havalimanlarından biri. Eğer tam kapasite çalışıyorsan daha fazla yolcuya hizmet eden daha büyük uçaklara ihtiyaç duyarsın. A380 tam da bunu yapıyor. Dünyanın en büyük uçağı A380, bize en yoğun hatlarda Heathrow üzerinden daha fazla yolcuya hizmet verme imkanı sağlıyor ve aynı zamanda Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Asya’da yeni rotalar için slot açmamıza katkı yapıyor.

Son 30 yılda Heathrow’da uçak seslerinden etkilenenlerin sayısı neredeyse yarı yarıya azaldı. Bu, A380 gibi yeni teknolojiler sayesinde oluyor. Bu da demek oluyor ki A380 gibi uçaklarla hem Heathrow’u genişletebilir hem de insanların uçak gürültüsünden daha az etkilenmesini sağlayabiliriz. Bu nedenle de havayollarını A380 gibi daha sessiz ve daha temiz uçakları tercih etmeleri yönünde cesaretlendiriyoruz.

Son 10 yılda Heathrow’u yeniden inşa ettik. Bu birinci sınıf havalimanı için 11 milyar Pound yatırım yaptık ama tabii ki bunu ödemek zorundayız. Daha fazla yolcunun gelmesi havalimanımızı daha uygun fiyatlı hale getirmemizi sağlayacak. Burada verimli bir döngü mevcut. Daha fazla yolcu gelmesi ve her iniş ve kalkışta daha fazla yolcu taşınması sayesinde, ki A380 bunu başarmamızda çok önemli bir rol oynadı, iniş ücretlerimizi düşürebiliyoruz.

A380 gibi uçaklar, geçen yıl yolcu sayımızın 75 milyona çıkmasına katkı sağladı. Bu sadece havacılık giderlerinin azalmasına değil aynı zamanda perakende gelirimizin de artmasına yardımcı oluyor. Restoranlar ve mağazalar A380’i kullanan ve Heathrow’u seçen yolcular sayesinde gelirlerini artırma imkanına sahip oldu.” şeklinde konuştu.


Posted

in

,