THY_Turkish Airlines_Havelsan_Kablosuz Eglence_IFE_wireless_Skyfe

THY, Havelsan’ın Ürettiği Kabin Eğlence Sistemini Kullanacak

HAVELSAN ve Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.’nin birlikte geliştirdiği Kablosuz Kabin İçi Eğlence Sistemi SKYFE, Türk Hava Yolları ihalesini kazandı. Yerli sistem 44 uçağa konulacak.

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ve HAVELSAN tarafından, Stratejik İşbirliği Anlaşması çerçevesinde geliştirilen Kablosuz Kabin İçi Eğlence Sistemi SKYFE, kazanılan ihale sonucu Türk Hava Yolları’nın 44 uçağında devreye alınacak.

THY_Turkish Airlines_Havelsan_Kablosuz Eglence_IFE_wireless_Skyfe
THY uçaklarında Havelsan teknolojisi ile üretilen kablosuz eğlence sistemi kullanılacak.

Yerli sistem olarak sadece Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ve HAVELSAN’ın birlikte katıldığı Türk Hava Yolları ihalesi,  iki önemli eğlence sistemi olan Kablosuz Kabin İçi Eğlence Sistemi ve Tablet Tabanlı Kabin İçi Eğlence Sistemi için gerçekleştirildi.

İhale sonucuna göre Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. – HAVELSAN ortaklığı, diğer 7 firmayı geride bırakarak, “Kablosuz Uçuş Eğlence Sistemi SKYFE-W” ve “Tablet Tabanlı Uçuş Eğlence Sistemi SKYFE-T” adlı iki ürünüyle ihaleyi kazandı.

44 Uçakta Kullanacak

Kablosuz Kabin İçi Eğlence Sistemleri arasında yenilikçi tasarımı ve sunduğu avantajları ile güçlü bir marka olan olmayı hedefleyen SKYFE-W, kısa sürede tamamlanan sertifikasyon süreçleri ile de başarılı bir grafik sergiliyor.

Yolcu memnuniyetini artırmak amacıyla son yıllarda birçok havayolunun özenle üzerinde durduğu hizmetlerden birisi olan uçuş eğlence sistemlerine yenilikçi bir yaklaşım sunan SKYFE- W ile yolcular, uçuş öncesi kendi kişisel cihazlarına (tabletler, dizüstü bilgisayarlar, akıllı cep telefonları) ilgili uygulamayı Google Play, Apple Store gibi platformlardan indirebilecek ve böylelikle uçuş süresince eğlence içeriğine kablosuz olarak erişim sağlayarak diledikleri müzik, film ve harita gibi uygulamalara ulaşabilecek.

SKYFE-T sistemi ise; özellikle Kabin İçi Eğlence Sistemi bulunmayan uçaklarda Business yolculara verilmek üzere yüksek çözünürlüklü tabletlerin dağıtımı ile bir eğlence hizmeti sunuyor.

Dağıtılan tabletler içerisine yüklenen içerikler (film, müzik, dergi, belgesel, anketler vb) sayesinde yolcular yüksek görüntü kalitesinde  öncelikli ve özel eğlence imkânına kavuşacak.

SKYFE-T sistemi, Kablosuz Kabin İçi Eğlence Sistemi (SKYFE-W) bulunan uçaklarda kullanıldığında otomatik olarak ilgili modeme bağlanarak içerikleri uçakta mevcut bulunan sunucudan alarak 1.8 Terabaytlık medya içeriğine ulaşabilecek ve aynı zamanda harita ve uçuş bilgilerine de (yükseklik, hız, dış hava sıcaklığı vb.) erişim imkanı sunacak.

Yerli Sistem

Sistem mühendisliği ve sertifikasyonu tamamen ülkemiz mühendisleri tarafından gerçekleştirilen SKYFE sisteminin Türk Hava Yolları filosundaki 44 uçağa uygulanmasıyla, milyon dolarları aşan bir maliyetin ciddi oranda yurtiçinde kalması sağlanmış olacak.

Ayrıca teknolojik millileştirme kapsamında önemli ekipmanların yüzde yüz yerli olarak tasarlanması ve Türk Sanayisi tarafından da üretilmesi hedefine giden yolda önemli bir adım daha atılmış olacak.


Posted

in

,