Singapore_Airlines_IFE_Krisworld

Singapore Airlines’tan “Yol Arkadaşı” Uygulaması

Singapore_Airlines_IFE_Krisworld
KrisWorld – Singapore Airlines

Geçtiğimiz günlerde Fransa’nın Toulouse kentinde düzenlenen bir törenle, 67 uçaklık Airbus A350 siparişinin ilkini teslim alan Singapore Airlines, yeni nesil uçağıyla birlikte yeni bir mobil uygulamanın da tanıtımını gerçekleştirdi.

“Companion App” ya da Türkçe deyişle “Yol Arkadaşı” uygulaması olarak adlandırılabilecek bu yeni hizmet, şirketin ödüllü uçak içi eğlence sistemi (IFE) KrisWorld ile ilgili.

Travelport‘un sahibi olduğu MTT firması tarafından geliştirilen ve Singapore Airlines’ın A350 tipi uçaklarındaki IFE sistemi (Panasonic Avionics tarafından üretiliyor) ile uyumlu olan yeni uygulama, yolcuların uçak içi eğlence deneyimine yeni bir soluk katacağa benziyor.

İlk aşamada iOS ve Android uyumlu tablet bilgisayarlarla kullanılabilen Companion App, bu yılın ikinci yarısından itibaren iOS ve Android uyumlu akıllı telefonlarla da uyumlu hale getirilecek.

Singapore Airlines_companion app_KrisWorld_IFE_March 2016_001
Singapore Airlines – Companion App Screen

Uygulamayı indiren yolcular, daha uçağa binmeden, seyahat edecekleri uçağın IFE sisteminde yer alan içeriğe göz atabilecek ve kendi favori listelerini oluşturabilecek.

Seyahat esnasında ise, uçakta bulunan kablosuz ağ sayesinde, yolcuların mobil cihazları ile uçağın IFE sistemi arasında bağlantı kurulacak.

Böylece yolcular, seyahat öncesinde oluşturdukları favori listesine kolayca ulaşıp koltuk arkasındaki ekranlardan seyretmeye veya dinlemeye başlayabilecek.

Yolcuların mobil cihazları ile KrisWorld sistemi arasında kurulan bağlantı sayesinde, cihazlar birer uzaktan kumanda işlevi de görebilecek.

“Yol Arkadaşı” uygulamasının bizce en önemli özelliği ise, çoklu ekran kullanımına imkân vermesi.

Singapore Airlines_companion app_KrisWorld_IFE_March 2016_002
Singapore Airlines – Companion App Screen

Yani, bir yandan koltuk arkasındaki ekrandan filminizi seyrederken, göz ucuyla da KrisWorld’ün zengin içeriğine göz gezdirebileceksiniz.

Veya yine ekranda bir şeyler seyreder veya müzik listesinden bir şeyler dinlerken, mobil cihazınızda uçuş bilgi ekranını açarak, seyahatin ne aşamasında olduğuna da bakabileceksiniz.

Bu sayede eğlence keyfinizi kesintiye uğratmadan, KrisWorld’de yer alan diğer bilgilere de ulaşmanız mümkün olacak.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere “Yol Arkadaşı” uygulaması ilk aşamada Singapore Airlines filosunun yeni üyeleri olan Airbus A350-900 tipi uçaklarda aktif olacak.

Uygulama ilerleyen dönemde, Boeing 777-300ER tipi uçaklardan başlamak üzere, şirketin filosundaki diğer uçaklarda da geçerli hale gelecek.

KrisWorld sisteminde yolcuların beğenisine 300’e yakın film, 500’e yakın TV programı ve 450 CD’den fazla müzik albümün sunulduğu düşünüldüğünde, böyle bir yol arkadaşının çok faydalı olacağı âşikâr.