Istanbul_Sabiha Gokcen_SAW_Airport_Havalimani_Terminal Photo

Sabiha Gökçen’de Şimdilik Yeni Slot Yok

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), kapasite üzerinde planlama yapılmaması için yaz sezonuna Sabiha Gökçen Havalimanı’na yeni slot vermeyecek.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile ilgili bir genelge yayınlayan SHGM, kapasite nedeniyle sınırlama getirdi.

Tek pist nedeniyle alınan bu karara göre, Sabiha Gökçen Havalimanı’na yaz sezonu için yeni slot verilmeyecek. Geçen yıla ait slotlar geçerli olacak.

Istanbul_Sabiha Gokcen_SAW_Airport_Havalimani_Terminal Photo
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı

SHGM’den yapılan açıklamada, tek pist nedeniyle operasyonun emniyet sınırları içinde kontrolünü zorlayacak ve yolcuları mağdur etmeden operasyonun yapılması gerektiği belirtilerek, “İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na, 2015 yılında izin verilen ve gerçekleşen uçuş sayısını aşmayacak şekilde izinlendirme yapılacağı konusunda karara varılmıştır” denildi.

Slot ile İlgili Genelgede Nelere Dikkat Çekildi?

  1. Tarifeli sefer yapan havayolları 2016 yılı içinde, 2015 yılı içerisindeki izin verilen ve gerçekleştirdikleri toplam uçuş hakkını geçmeyecek şekilde başvuruda bulunacaklardır.
  2. Yerli Havayolları toplam uçuş hakkını aşmayacak şekilde iç ve dış hatlardaki tarifelerinde değişiklik yapabilecek, ancak bu hak kullanılırken bir iç hattın uçuşa kapatılması gibi bir durum prensipte kabul edilmeyecektir.
  3. Yerli havayolları için dış hatlarda, ikili sivil havacılık anlaşmaları kapsamında, halihazırda yabancı havayollarına verilen uçuş hakkı kadar mütekabiliyet çerçevesinde uçuş hakkı verilebilecektir.
  4. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki kapasite yetersizliği sebebinden dolayı, tarifeli uçuş gerçekleştiren yabancı havayollarına ikili anlaşmalar kapsamında belirlenen haklar dışında ilave uçuş hakkı verilmeyecektir.
  5. Yukarıdaki hükümler dışında kalan ve istisnai uçuşlar için öncelikle DHMİ Genel Müdürlüğü Slot Koordinasyon Merkezine müracaat edilerek slot alınacak, slot alınmasına müteakip başvuru Genel Müdürlükçe değerlendirmeye alınacaktır.

Genelgeye ulaşmak için tıklayın


Posted

in

Comments

One response to “Sabiha Gökçen’de Şimdilik Yeni Slot Yok”