ATU_duty free_Istanbul_Airport_TAV_Ataturk Havalimani

ATÜ Duty Free – UnionPay İşbirliği, Çinli Turistlere Yarayacak

ATÜ Duty Free, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda kişi başı harcama yapan yabancılar arasında ilk beş sıralamasında yer alan Çinli turistlerin tercihi, UnionPay ile işbirliği yaptı.

Çinli turistler işbirliği kapsamında, 2016 yılı yıl sonuna kadar yüzde 10 indirim kampanyasından da faydalanmaya başladı.

Yapılan araştırmalar, İstanbul Atatürk Havalimanı gümrüksüz satış mağazalarında son yıllarda harcama listelerinde başı Çinli turistlerin çektiğine ortaya koyuyor.

ATÜ Duty Free, Çinli yolcuların alışverişlerinde kullanmaları amacıyla, ödeme sistemi UnionPay ile işbirliği anlaşması yaptı.

Gerçekleştirilen kampanya ile ATÜ Duty Free’de Çinli turistlerin alışveriş imkânı artırılırken, yüzde 10 indirim olanağı da sağlandı.

ATÜ Duty Free Genel Müdürü Ersan Arcan, “Değişen yolcu profili üzerine yaptığımız araştırmalarda Çinli turistlerin kişi başı duty free harcamasında havalimanlarında ilk sıralarda olduğunu saptadık. Bu trend bizi, İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes havalimanlarındaki mağazalarımızda UnionPay ile buluşturdu. Çinli turistler genellikle dünyanın kart adedi bakımından en büyük ödeme sistemi UnionPay ile alışveriş yapıyorlar. İşbirliği ile Çinli misafirlerimize bir yandan Türk misafirperverliği ile yaklaşırken diğer yandan da alışverişlerinde kolaylık sağlamayı amaçladık” dedi.

Duty free alışverişlerinde giyim, aksesuar ve kozmetik ürünlerini tercih eden Çinlilerin en çok aldıkları ürün ise Türk lokumu oluyor.

ATÜ Duty Free ile UnionPay işbirliği kapsamında Çinli turistlerin elde edeceği yüzde 10 indirim kampanyası, İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes mağazalarında yıl sonuna kadar sürecek.

UnionPay firması da bu çerçevede, alışverişlerde düşük maliyetli ödeme aracı olmayı hedefliyor.

Ayrıca bu yolla Çinlilerin, Türkiye’deki turizm harcamalarının da teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın son yıllarda uyguladığı politikalar sonucu bir önceki yıla göre 2015’te yaklaşık yüzde 57 büyüyen Çinli turist sayısının 2016’da da ivmeyi koruması bekleniyor.