Emirates_skycargo_Boeing 747_nose

Emirates’ten Kargo Atağı

Emirates SkyCargo, Sabiha Gökçen uçuşları ile İstanbul operasyonlarının kargo kapasitesini artırdı.

Emirates Havayolu, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan başlayan günlük uçuşları ile kargo bölümü SkyCargo’nun yük kapasitesini haftada 168 ton artırdı.

Emirates’in İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı günlük uçuşlarına hizmet veren A330-200 tipi uçağı, 24 ton yük kapasitesine sahip tek geniş gövdeli yolcu uçağı olma özelliği taşıyor.

Dubai’den 17:15’te EK119 sefer sayılı uçuş ile başlayan yolculuk aynı gün 20:15’te İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda son buluyor.

Dönüş uçuşu ise, 22:05’te EK120 sefer sayılı uçuş ile Sabiha Gökçen’den başlayarak ertesi gün 04.20’de Dubai’ye varıyor.

Emirates_Sabiha Gokcen_SAW_Istanbul_Airbus A330_Inaugural Flight_Dec_2015
Emirates’e ait Airbus A330, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda

Emirates Kargo Kıdemli Başkan Yardımcısı Nabil Sultan konuya dair yaptığı açıklamada, “Kargo müşterileri, ürünlerini giderek daha hızlı bir tempoda dünyaya ulaştırmanın yollarını arıyor. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı uçuş hizmeti sadece Türkiye’deki müşterilerimiz için ek bir uçuş noktası değil aynı zamanda İstanbul’un doğusunda bulunan işletmeler için nakliye yollarına daha hızlı erişim sağlıyor.” dedi.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, Emirates SkyCargo’nun Boeing 777-300ER uçakları ile haftada 11 uçuş gerçekleştirdiği, İstanbul Atatürk Havalimanı’nın 60 kilometre doğusunda yer alıyor.

İstanbul Sabiha Gökçen’den gerçekleşen yeni uçuşlar sayesinde, İstanbul’un doğusunda yer alan işletmeler kargo sevkiyatlarını, Atatürk Havalimanı’na göre bir saat daha erken gerçekleştirerek zamandan tasarruf sağlıyor.

Emirates SkyCargo her yıl, İstanbul’a ve İstanbul’dan 5.300 tondan fazla kargo taşıyor.

Taşınan ithalat ürünlerinin başında ilaç, halı ve tekstil geliyor.

Türkiye’nin en büyük kenti olan İstanbul, Emirates’in 1987 yılında başlattığı uçuşlar ile SkyCargo ağının en uzun soluklu yollarından biri haline geldi.


Posted

in

,