Emirates_Sabiha Gokcen_SAW_Istanbul_Airbus A330_Inaugural Flight_Dec_2015

Emirates, SAW’a Geniş Gövdeli Uçakla Sefer Yapan İlk Havayolu Oldu

Dubai merkezi havayolu şirketi Emirates, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan sonra Sabiha Gökçen seferlerine başladı. Airbus A330-200’lerle gerçekleştirilen uçuşların önümüzdeki yaz döneminde Boeing 777’yle yapılması planlanıyor.

Emirates Havayolları, Dubai’den İstanbul Sabiha Gökçen’e uçmaya başladı. İlk uçak, dün saat 20.09’da indi. Emirates Türkiye çalışanlarının karşıladığı uçak, su takından geçerek eski terminalin önündeki park yerine yanaştı.

Emirates_Sabiha Gokcen_SAW_Istanbul_Airbus A330_Inaugural Flight_Dec_2015
Emirates’e ait Airbus A330, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda

Bu uçuşla birlikte, Emirates’in İstanbul’a yaptığı sefer sayısı 11’i Atatürk olmak üzere toplam 18’e çıktı.

Havayolu, İstanbul – Dubai hattında koltuk kapasitesini yüzde 35 artırdı. Airbus A330-200 tipi üç sınıflı uçaklarla yapılan seferlerin önümüzdeki yaz aylarından itibaren tip büyütülerek Boeing 777’lerle gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Bahar Birinci’nin Göz Yaşları

Kuşkusuz bu operasyona en çok sevinenlerin başında Emirates Türkiye – Bulgaristan – Romanya müdürü Bahar Birinci geliyordu.

Kararın 1,5 ay önce verildiğine ve biletlerin satışa bir ay önce çıkabildiğine dikkat çeken Birinci, “Şu an göz yaşlarımı tutamıyorum. Uzun süredir bu uçuşun peşindeydik. Ancak işler çok hızlı gelişti. 1,5 ayda tüm izinlerimizi aldık. Havalimanı işletmecisi ISG ve yer hizmetleri şirketiyle kontratlarımızı yaptık. 22 yıldır bu görevdeyim. Sabiha Gökçen seferlerinin başlamasını çok istiyorduk. Bu sayede İstanbul’un Anadolu yakasına da daha kapsamlı bir hizmet verebileceğiz” dedi.

Emirates_Sabiha Gokcen_SAW_Istanbul_Airbus A330_Inaugural Flight_Dec_2015_Bahar Birinci
Bahar Birinci

22 yıl önce Emirates Havayolları haftada iki gün uçarak İstanbul hattını açmıştı. İstanbul, şirketin 9’uncu uçuş noktası olmuştu. Aradan geçen sürede haftalık 18 uçuşla birlikte Emirates 133 uçuş noktasına çıktı.

15 Milyar Dolarlık Ticaret

İstanbul’da Sabiha Gökçen’e gelen yolcuların Bursa, Yalova ve Sapanca’ya çok daha hızlı geçebileceklerini söyleyen Emirates Stratejik Planlama, Gelir Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler Kıdemli Başkan Yardımcısı Adnan Kazım, “Sadece Dubai’de 500 Türk şirketi var. İki ülkenin ticari hacmi 15 milyar dolar. Biz bunu büyütmeye geldik. Yeni uçağımızda ekonomi ve business’ın yanı sıra first class hizmetimiz var. İlginin iki taraflı hızla artacağına inanıyoruz” dedi.

Geniş Gövdeli İlk Uçak

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın terminal işletmecisi ISG’nin CEO’su Gökhan Buğday ise Emirates’in buraya wide body yani geniş gövdeli uçakla gelen ilk havayolu olduğuna dikkat çekerek, “Sabiha Gökçen’i kullanan havayolu sayısı Emirates ile 51’e çıktı.

Emirates_Sabiha Gokcen_SAW_Istanbul_Airbus A330_Inaugural Flight_Dec_2015_002
Emirates İstanbul’dan taşıdığı yolcularını Dubai aktarmalı dünyaya dağıtacak. Böyle bir şirketin gelmesi bizler için gurur kaynağı” dedi.

Hangi Noktalara Bağlantı Veriyor?

Yeni uçuş noktası sabah erken saatlerdeki Dubai aktarması ile Emirates’in Afrika ve Guangzhou, Ho Chi Minh, Denpasar (Bali), Phuket gibi önemli Asya destinasyonlarına kesintisiz bağlantı olanağı sağlayacak.

Toplamda 17 tona kadar kargo taşıyabilen Airbus A330-200 uçakları ile yapılacak seferler First Class’ta 12, Business Class’ta 42 ve Economy Class’ta 183 koltuk olmak üzere 3 sınıflık düzende gerçekleşecek.

Emirates’in EK119 sefer sayılı uçağı Dubai’den her gün 17:15’te havalanıyor, 20:15’te de Sabiha Gökçen’e iniyor. Dönüş seferi EK120 ise İstanbul’dan 22:05’te kalkıyor. Uçak, ertesi gün 04:20’de Dubai’ye varıyor.

Tüm Emirates uçuşlarında olduğu gibi yolcular, First Class’ta 50 kg, Business Class’ta 40 kg ve Economy Class’ta 30 kg’lik bagaj haklarından faydalanacak.

Comments

One response to “Emirates, SAW’a Geniş Gövdeli Uçakla Sefer Yapan İlk Havayolu Oldu”