Azul-Linhas_Aereas_Brasileiras_ATR-72-600

HNA Group Bu Kez, Azul’a Ortak Oldu

Azul-Linhas_Aereas_Brasileiras_ATR-72-600Çinli havacılık devi HNA Group, Brezilyalı düşük maliyetli taşıyıcı Azul’a ortak oldu.

Taraflar arasında varılan anlaşmaya göre HNA Group, Azul’un %23,7 oranında hissesini satın alacak.

Yaklaşık 450 milyon USD tutarındaki yatırımın sonucunda Azul’un en büyük hissedarı konumuna gelecek olan grup, şirketin yönetim kuruluna bir temsilcisini atayacak.

HNA Group hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda da, 2,8 milyar USD gibi ciddi bir meblağ karşılığında, dünyanın en büyük yer işletme ve kargo handling şirketi olan Swissport‘u satın almıştı.

Aynı zamanda Jetblue’nun da kurucusu olan David Neeleman’ın başında olduğu Azul, Brezilya ekonomisinin son yıllarda içerisinde bulunduğu sıkıntılı durum sebebiyle, böyle bir ortaklığa ihtiyaç duyuyordu.

Çin’den gelecek olan taze sermaye desteği, Azul’un önümüzdeki yıllara daha güvenli bir biçimde bakmasını sağlayacak.

David Neeleman_AzulBrezilya’nın üçüncü büyük havayolu şirketi olan Azul, elde ettiği bu yeni yatırımla ayrıca, filosunda da bir takım yenileme çalışmaları da yapmayı planlıyor.

Şirket, uçulan destinasyon sayısı bakımından ise ülkenin en büyük havayolu operasyonunu gerçekleştiriyor.

Büyük çoğunluğu bölgesel tipte olmak üzere filosunda 150’ye yakın uçak bulunan Azul, her gün 100’den fazla noktaya 900 civarında uçuş gerçekleştiriliyor.

Öte yanda David Neeleman, geçtiğimiz Ekim ayında resmen onaylanan anlaşma sonucunda, Portekizli bir otobüs işletmecisi olan Humberto Pedrosa adlı ortağı ile birlikte, Portekiz’in bayrak taşıyıcı havayolu şirketi TAP’ın %61 oranındaki bölümüne sahip olmuştu.

HNA Group Hakkında

1993 yılında kurulan HNA Group, özellikle son 10 yıl içerisinde hızla büyüdü.

Grup, dünya genelindeki 110.000 çalışanıyla yılda 25 milyar USD ciro elde ediyor.

HNA Group’un havacılık kolunda Hainan Airlines, Tianjin Airlines, Deer Jet, Lucky Air, Capital Airlines, West Air, Fuzhou Airlines, Urumqi Air, Yangtze River Express, My CARGO, Africa World Airlines ve Aigle Azur gibi şirketler bulunuyor.

Grubun havalimanı kolunda ise Haikou Meilan, Sanya Phoenix, Yichang Sanxia, Weifang Nanyuan, Manzhouli Xijiao, Anqing Tianzhushan ve Tangshan Sannvhe adlı havalimanları yer alıyor.


Posted

in

Comments

3 responses to “HNA Group Bu Kez, Azul’a Ortak Oldu”