Los Angeles_LAX_Terminal 5_VIP

Los Angeles Havalimanı, Starlara Özel Terminal İnşa Edecek

Los Angeles_LAX_Terminal 5_VIPGeçtiğimiz Perşembe günü Los Angeles Havalimanı’na, sadece sanat, spor ve politika dünyasından ünlülerin kullanacağı, limuzinlerinden indikten sonra halkın arasında karışmadan, gözlerden uzak bir şekilde uçaklarındaki koltuklarına gitmelerine imkân sağlayacak bir “Celebrity Terminal” inşa edilmesine izin verildi.

Havalimanının Yönetim Kurulu Delegeleri ayrıca, havalimanındaki eski bir kargo hangarının Amerika’nın ünlü ve zenginlere ayrılmış ilk terminaline dönüştürülmesi projesine onay verdiklerini bildirdi.

Havalimanı, Los Angeles Suite olarak adlandırdıkları proje sayesinde ünlülerin ve diplomatların kapalı bir alanda araçlarından inerek paparazzi ve eylemcilere görünmeden uçaklarına gidebileceklerini söyledi ve altı ay içinde terminalin önce geçici bir alanda hizmete alonacağını aktardı.

Los Angeles_LAX_Shooting_2013_TerminalÜnlüler için bu uygulama ayrıca, ABD’de silah taşımanın serbest olması sebebiyle zaman zaman yaşanan; ve hatta 1 Kasım 2013 tarihinde Los Angeles Havalimanı içerisinde de meydana gelen silahlı saldırı olaylarına karşı bir tedbir olarak da düşünülebilir.

Özel yemek servisi, lounge kullanımı, ayrı bir alanda güvenlik ve pasaport kontrollerinden geçme gibi hizmetlerin dahil olduğu bir kerelik kullanım ücretinin ise 1,500 ila 1,800 USD civarında olacağı öğrenildi.

Yolcular uçaklarına özel bir araç ile aprondan doğrudan götürülecekler ve bu yeni terminaldeki tüm yolculukları boyunca, halka açık terminali kullandıkları zaman atacakları 2,200 adıma karşılık sadece 60 adım ile araçlarından özel jetlerindeki koltuklarına erişebilecekler.

Havalimanı yetkilileri bu yeni girşim sayesinde LAX’i daha fazla ünlü ve iş adamının tercih edeceğini düşündüklerini ve ayrıca bu kişilerin aşırı ilgiden kaçınabilmek adına çoğu zaman özel jet kiraladıklarını oysa bu yeni hizmeti kullanmaları durumunda fazladan onbinlerce dolar harcamaktan kurtulabileceklerini ifade ediyorlar.

LAX’in işletmesini yapan Los Angeles World Airports İcra Kurulu Direktörü Deborah Ale Flint, bu terminalin sadece burayı kullanacak olan ünlüler için değil, halka açık terminallerde çoğu zaman basın mensubları ordusunun ortasında kalan vatandaşlar için de faydalı olacağını düşünüyor.

4,065 metrekare büyüklüğünde olacak olan bu terminal ünlülere özel güvenlik hizmetleri veren Gavin De Becker & Associates firması tarafından geliştirilecek ve ilk yılda LAX’e 3.7 milyon USD gelir sağlayacak.

10 yıllık kira anlaşması üzerinden LAX toplamda bu tesisten 34 milyon USD gelir elde etmeyi hedefliyor.

Burada De Becker, tesisi inşa edip 10 sene işleterek havalimanı operatörüne kira ödeyecek, yani LAWA ile De Becker arasında bir anlamda Yap-İşlet-Devret anlaşması söz konusu olacak. De Becker, konsept eğer LAX’de başarılı olursa aynı konsepti San Fransisco, Miami, Chicago ve Dallas havalimanlarında da hayata geçirmeyi hedefliyor.

Los Angeles Suite projesi, 2008 yılında Foreign and Commonwealth Office tarafından finansman desteği kesilene kadar sadece İngiliz Kraliyetinin kullanımına tahsis edilen, fakat sonrasında 2,000 Pound tutarındaki ücreti karşılığında faydalanmak isteyen herkese açılan Londra Heathrow Havalimanı’ndaki Windsor Suite konseptinden esinlenerek hayata geçiriliyor.


Posted

in