Qatar-Airways_Boeing-787-Dreamliner_25_delivery_Nov-2015

Qatar Airways’in Boeing 787 Dreamliner Filosu Genişliyor

Qatar Airways, Seattle’da yapılan törenle, Boeing 787 Dreamliner tipi, 24’üncü ve 25’inci uçaklarını teslim aldı.

Şirket, ilk 787 Dreamliner uçağını 2012 yılında teslim almıştı.

Qatar-Airways_Boeing-787-Dreamliner_25_delivery_Nov-2015
Qatar Airways’in Dreamliner için 2012 yılından beri Orta Doğu’daki lansman müşterisi olduğunu belirten Qatar Airways Grup CEO’su Mr. Akbar Al Baker, “24.üncü ve 25.inci 787’leri filomuza kattığımız bugün, bizim için kesinlikle bir dönüm noktası. Bu yıl genişleyen küresel ağımıza altı yeni varış noktası ekledik. Bu 787’ler sayesinde daha fazla yolcumuz dünyanın en yeni uçaklarından birinde seyahat ederken sunulan ayrıcalıkları deneyimleyecek.” şeklinde konuştu.

Yolcuya Özel Hizmet

Al Baker sözlerine, “Kişiye özel ışık ayarlama anahtarları ile daha geniş pencereler, daha düşük irtifa kabin basıncı ile hızlı hava sirkülasyonunun yanı sıra en son IFE ve koltuk teknolojisi sayesinde, dünyanın lider hava yolu şirketlerinden biri olarak yolcularımıza bizden bekledikleri beş yıldızlı hizmeti sunacağız. Yıl sona ermeden önce, uçuş ağımıza iki yeni varış noktası daha ekleyeceğiz. Bunlardan biri de Güney Afrika’da Durban olacak. Gelecek yıl ise, Ocak ayında Los Angeles, Mart ayında Sydney ve Boston, Mayıs ayında Adelaide, haziran ayında is Atlanta uçuşlarına başlayacağız ve New York uçuşlarını günde ikiye çıkartacağız. Tüm bunlar daha fazla yolcumuzun yeni Dreamliner’larımız gibi dünyanın en uçaklarında ödüllü hizmetlerimizden faydalanmasına olanak sağlayacak.” şeklinde devam etti.

Dubai Airshow’a Gitti

787’nin Qatar Airways ağının hızla genişlemesinde ve uzun mesafeler dahil uluslararası rotalarda hizmet vermesinde önemli bir rol oynamasından dolayı gurur duyduklarını belirten Boeing Ticari Uçaklar Başkanı ve CEO’su Mr. Conner ise, “Dreamliner havayolu şirketinin operasyonel hedeflerine ulaşmasına yardımcı olurken aynı zamanda yolcuların da uçuş esnasında benzersiz bir deneyim yaşamasını sağlıyor.” dedi.

Qatar-Airways_Boeing-787-Dreamliner_25_delivery_Nov-2015
Qatar Airways 25. Dreamliner ile doğrudan Katar’ın başkenti Doha’ya uçuş yapacak ve ardından uçak, Dubai Airshow’da tanıtılacak.

Kompozit malzemelerden yapılan 787 Dreamliner kendisi ile karşılaştırılabilecek aynı boyuttaki ve sınıftaki diğer uçaklardan daha hafif ayrıca yakıt açısından daha verimli ve daha büyük pencereler, azaltılmış kabin gürültüsü ve daha temiz kabin havası gibi benzersiz özelliklere sahip.

Qatar-Airways_Boeing-787-Dreamliner_25_delivery_Nov-2015
Qatar Airways’in 787’sinde özel olarak tasarlanmış kabinlerde, Business Class ve Economy Class’ta toplam 254 adet özel yapılmış koltuk bulunuyor.

Business Class’ta 1 – 2 – 1 düzeninde dizilmiş 22 koltuk bulunurken, Economy Class’ta 3 – 3 – 3 düzeninde dizilmiş 232 koltuk yer alıyor.

Business Class’taki koltukların tümü tamamen yatabiliyor.

Şirketin 787’leri, dünyanın ilk tam bağlantılı Dreamliner’ları. Bu uçaklarda hem Business Class hem de Economy Class’taki yolcuların yerdeki dostları ve iş arkadaşları ile internet ve SMS mobil mesajlaşma aracılığı ile iletişim kurmasını sağlayan kablosuz iletişim teknolojisi bulunuyor.

Filonun Yaş Ortalaması Dört

Dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketlerinden biri olan Qatar Airways, gökyüzündeki en genç filoya sahip ve 168 uçaktan oluşan filodaki uçaklar ortalama dört yaşında.

Qatar-Airways_Boeing-787-Dreamliner_25_delivery_Nov-2015


Posted

in