Lufthansa_Boeing 747_Retro_YT-FRA

Lufthansa, Münih – Tahran Seferlerine Başlıyor

Lufthansa_Boeing 747_Retro_YT-FRAAlmanya’nın bayrak taşıyıcı şirketi Lufthansa, 14 Nisan 2016 tarihinden itibaren Münih – Tahran (IKA) seferlerinin yeniden başlatılacağını duyurdu.

Haftada üç kez (Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi) icra edilecek olan seferlerin numarası LH 602/603.

Münih’ten yerel saatle 22:10’da kalkacak uçak, sabah saat 05:20’de İran’ın başkentine iniş yapacak.

LH 603 sefer sayılı dönüş uçağı ise Tahran’dan sabah saat 06:55’te havalanacak ve 09:30’da Münih’te olacak.

Toplam uçuş süresi ise 4,5 saat.

Lufthansa, Münih – Tahran arasında yapılacak bu seferlerde, içerisinde 21 koltuklu Premium Economy seçeneğinin de bulunduğu, dört kabin sınıflı Airbus A330-300 tipi uçakları kullanacak.

Şirket daha önce, Nisan 2004’ten, 2006 yılının yaz aylarına dek Münih – Tahran seferlerini gerçekleştirmişti.

Lufthansa’nın Münih hub’ından sorumlu yöneticilerinden Thomas Klühr yaptığı açıklamada, İran’a uygulanmakta olan ambargonun önümüzdeki aylarda fiilen kaldırılacağını belirterek, yeniden açılacak Tahran hattının ambargo sonrası dönemde gerek ticarî ve gerekse kültürel olarak yapılacak seyahatler açısından önemli olduğunu vurguladı.

Münih – Tahran hattı için bir promosyon düzenleyen Lufthansa, şu an için 429 Euro’dan başlayan fiyatlarla (gidiş-dönüş) seyahat etme imkânı sunuyor.

Öte yanda, Lufthansa halen Frankfurt ile Tahran arasında haftanın her günü Boeing 747-400 tipi uçaklarla sefer düzenliyor.

Lufthansa Group’un bir başka üyesi Austrian Airlines da, Airbus A320 tipi uçaklarla Viyana ve Tahran’ı günde iki kez birbirlerine bağlıyor.

Havayolu 101’de İran’la ilgili gelişmelere sık sık yer veriyoruz.

Lufthansa’nın Münih hamlesinden sonra Avrupa’daki diğer bir çok havayolu şirketinin de ya yeni hat açarak, ya da mevcut seferlerinin sayısını artırarak İran havayolu pazarından daha aktif hale geleceğini tahmin ediyoruz.


Posted

in