THY_Turkish Airlines_Airbus A330_retro_boyama_livery_Oct 2015

THY, Filosundaki Airbus A330’lardan Bir Tanesini ‘Retro’ Boyuyor

Türk Hava Yolları’nın (THY) filosuna 2006’da katılan TC-JNC tescilli Airbus A330-200, ‘retro’ olarak adlandırılan, THY’nin efsane pijamalı renklerine boyanıyor!

Son yıllarda havayolu şirketleri, yeni teslim aldıkları uçaklara eski boyamalarına uyguluyor.

Buna ‘retro’ adı veriliyor.

THY de geçmiş yıllarda filosuna kattığı bir Airbus A320 uçağa ‘pijamalı’ olarak adlandırılan eski ve çok sevilen boyamasını uygulamıştı.

THY_Turkish-Airlines_Airbus-A330_retro_boyama_livery_Oct-2015_002Şimdi THY’nin kendi malı olan ve 2006’da filoya katılan TC-JNC tescilli uçak, büyük bakımı öncesinde hangara çekildi. Boyama işlemi başladı.

A330, önümüzdeki günlerde retro boyalı hali ile uçmaya başlayacak. THY böylelikle en son A310’larda kullandığı ‘pijamalı’ boyamayı yeni nesil A330 uçaklarında da yaşatacak.

THY Retro-Jet projesinin hayata geçmesine Facebook’taki popüler havacılık sayfası, THY Retro Cafe öncülük etmişti ve bu projeyle ilgili kampanyayı üç yıldır yürütmekteydi.

THY_Turkish Airlines_Airbus A330_retro_boyama_livery_Oct 2015THY ilk retro boyamasını Airbus A320 tipi TC-JLC tescilli uçağa yapmıştı. Bu uçak büyük ilgi çekmişti.

Bu uygulamanın sürekli hale getirilmesi ve arkasından THY tarihinin diğer farklı boyamalarının da hayata geçmesini diliyorum.


Posted

in

, ,

Comments

One response to “THY, Filosundaki Airbus A330’lardan Bir Tanesini ‘Retro’ Boyuyor”