Lufthansa_Boeing 747_Retro_YT-FRA

Lufthansa Group’ta Kapsamlı Reorganizasyon

Lufthansa_Boeing 747_Retro_YT-FRADünyanın en büyük havayolu topluluklarından bir tanesi olan Lufthansa Group, geniş kapsamlı bir yeniden yapılanma sürecinin içerisine giriyor.

‘7 to 1: Our Way Forward’ adlı programın bir parçası niteliğindeki reorganizasyon çalışmalarının sonucunda elde edilmesi planlanan verimlilik sayesinde, grubun kasasına yılda 500 milyon Euro gibi oldukça büyük bir miktarda ilave gelir girmesi hedefleniyor.

Bu çerçevede gerçekleştirilecek en göze çarpan değişiklikler şu şekilde:

  • Grup bünyesindeki network taşıyıcıların (Lufthansa, SWISS ve Austrian Airlines) ticarî yönetimi, İcra Komitesi’ndeki tek bir kişi tarafından yürütülecek,
  • Eurowings ve Havacılık Hizmetleri (kargo, teknik bakım, ikram ve finansal işler) işleri için, İcra Komitesi’nde yeni bir pozisyon oluşturulacak,
  • Yönetim yapısı dörtten üçe indirilerek, karmaşıklık azaltılarak karar alma süreci hızlandırılacak,
  • Yönetim kademelerinde irili ufaklı bir çok değişiklik gerçekleştirilecek.

Tüm grup şirketlerini içeren bu değişiklikler, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren devreye girecek.

Lufthansa Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Carsten Spohr bu görevine devam ediyor.

Grup bünyesindeki network taşıyıcıların tek elden yönetilmesiyle birlikte, bu şirketler tarafından yolculara sunulan seyahat deneyiminin daha tutarlı ve entegre olması amaçlanıyor.

Hub Management adı altında faaliyet gösterecek bu yeni yapının başına, SWISS CEO’su Harry Hohmeister atandı. Network ve filo planlama, ürün yönetimi ve dağıtım kanalları gibi unsurlar, Hub Management çatısı altında yer alacak.

Frankfurt, Münih, Zürih ve Viyana, bu yeni yapı içerisinde birer hub olarak tanımlanarak, her bir hub’ın başına Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcıları (Chief Commercial Officer) getirildi.

Eurowings ve Havacılık Hizmetleri bölümü ise, Lufthansa CEO’su Karl Ulrich Garnadt’a emanet edildi.

Eurowings’in yeni yönetim yapısı, stratejik ve operasyonel açıdan esnek davranabilmek amacıyla, mümkün olduğunca bağımsız bir şekilde oluşturuldu.

Lufthansa Cargo, Lufthansa Technik ve LSG Sky Chefs firmaları, eskiden olduğu üzere bağımsız birer şirket olarak yönetilmeye devam edilecek.

Reorganizasyon sonrasında, grup şirketlerinin yönetici pozisyonlarında %15 oranında bir azalma olacağı belirtiliyor.


Posted

in

Comments

2 responses to “Lufthansa Group’ta Kapsamlı Reorganizasyon”