United Airlines flight attendants and crew members at Chicago O'Hare

United, Rötarları Önlemek İçin Tarife Sistemini Değiştiriyor

United Airlines flight attendants and crew members at Chicago O'HareGiderek artan tehirlere bir çare bulmak isteyen United Airlines, tarife sisteminde bir takım değişiklikler yapmaya karar verdi.

ABD Ulaştırma Bakanlığı tarafından takip edilen istatistiklere göre United, ülkenin dört büyük havayolu şirketi arasında, zamanında varış performansı açısından en son sırada yer alıyor.

2015 yılının ilk yarısında Delta’nın uçakları gidecekleri yere %84 oranında zamanında ulaştı.

Southwest ve American Airlines’ta bu oran %78 civarında gerçekleşirken, United’ın performansı %74 mertebesinde kaldı.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda United’ın uçuş yönetimi sistemleri iki kez arızalanmış; bir süreliğine şirketin hiç bir seferi  yapılamamıştı.

Rötarlar ve uçuş iptalleri sebebiyle rakiplerine göre zayıf kalan United, bu sorunu en aza indirmek amacıyla tarife sistemini yeni teknolojilerle güncelleme yoluna gidecek.

Şirket bu sayede, bu bakımdan rakipleriyle arasında olan farkı kapatmayı hedefliyor.

United’ın Network Operasyon Başkan Yardımcısı Tracy Lee yaptığı açıklamada, “Delta’nın son derece başarılı bir operasyon yapısına sahip olduğunu ve kendilerinin de aynı duruma gelmek istediklerini” belirtti.

Lee ayrıca, tarife sisteminde yapacakları değişikliğin, 2016 yılı Ocak ayı içerisinde devreye gireceğini vurguladı.

Yapılacak değişiklikler sonucunda, uçakların yerde kalış sürelerinin azaltılması planlanıyor.

Ancak United gibi, arz edilen kapasite bakımından dünyanın en büyük ikinci havayolu şirketinin tarife sisteminde ne gibi değişiklikler yapılacağının ayrıntıları hakkında bilgi verilmiyor.

Bunun yanı sıra, United’ın bilgi işlem birimleri tarafından geliştirilen bir başka yazılım, geçtiğimiz bahar aylarından itibaren denenmeye başlandı.

Bu yazılım sayesinde, bağlantılı uçuşu olan ama bir sonraki uçuşuna çok az süre kalan yolcuların yetişebilmesi için, boarding (uçağa biniş) süreleri esnek bir biçimde değiştirilebiliyor.

Mesela; uçağın kalkış saatinden yarım saat kadar önce boarding’in bittiğini ve kapının kapandığını düşünelim. Bu uçağa gelen ama önceki uçuşu bir süre gecikmeli varmış olan yolcular için, boarding kapanışı 20 dakikaya kadar çekilebiliyor.

Bu sayede hem yolcu memnuniyeti, hem de operasyonel verimlilik sağlanıyor.

Yolcu zaman kaybına uğrayıp sıkıntı çekmekten, United da bu gibi yolculara sağlamak zorunda olduğu çeşitli imkânlar sebebiyle zarar etmekten kurtuluyor.


Posted

in