ANA_Star Wars_aircraft_BB-8

ANA’nın Star Wars Temalı Uçak Filosu Genişliyor

ANA_Star Wars_Launch EventGeçtiğimiz Nisan ayında, Japon havayolu firması ANA, filosundaki Boeing 787 Dreamliner tipi uçaklardan bir tanesini, Star Wars temalı olarak boyayacağını açıklamıştı.

Walt Disney ile bir marka işbirliğine giden şirket, beş yıl boyunca Star Wars temalı uçağıyla gökyüzünü süsleyecekti.

Bu çalışma kapsamda, Star Wars filmlerinin efsanevî robot karakterlerinden R2-D2 kullanılmıştı.

Önümüzdeki Kasım ayından itibaren, R2-D2 kılığına girmiş bir Boeing 787 Dreamliner, ANA’nın dış hat uçuşlarında hizmet verecekti.

ANA’nın Star Wars Temalı Uçak Filosu Genişliyor

Bilindiği üzere, Star Wars serisinin yedinci yapımı olan Star Wars: The Force Awakens, 18 Aralık 2015 tarihinde gösterime giriyor.

Anlaşılan ANA yönetimi, Star Wars tutkunları için bu son derece önemli döneme sadece bir uçakla girmeyi yeterli görmemiş olacak ki, Star Wars temalı uçak sayısını artırmaya karar verdi.

Star Wars: The Force Awakens filminde ilk kez arz-ı endam edecek yeni karakter BB-8, ANA filosundaki bir Boeing 777-300ER tipi uçağın üzerini süsleyecek.

ANA_Star Wars_BB-8Filodaki bir Boeing 767-300’ün ise “Star Wars” olarak adlandırılması ve uçağın bir yanında R2-D2, diğer yanında ise BB-8 karakterinin bulunmasına karar verildi.

Bu üç uçak, ANA’nın hem iç, hem de dış hat uçuşlarında kullanılacak ve böylece Japonya iç hat yolcularına da bu özel boyamalı uçaklarla seyahat etme fırsatı sağlanacak.

R2-D2 temalı Boeing 787 ilk uçuşunu 18 Ekim 2015 tarihinde Tokyo Haneda ile Vancouver arasında (NH116) gerçekleştirecek.

Bunun ardından Seattle, San Jose, Münih, Paris, Brüksel, Sydney, Pekin ve Cakarta hatlarında da bu uçakla seyahat etmek mümkün olacak.

Star Wars temalı uçak en geç önümüzdeki Aralık ayında Japonya iç hat uçuşlarında görev yapacak.

BB-8 uçağı ise 2016 yılı ilkbaharında göklerde olacak ve öncelikle ANA’nın Kuzey Amerika hatlarında hizmet verecek.

Şirket, Walt Disney ile gerçekleştirdiği bu marka anlaşmasına büyük önem veriyor.

Geçtiğimiz hafta resmen lansmanı yapılan bu işbirliğinde ANA’yı, şirketin yönetim kurulu başkanı ve CEO’su Osamu Shinobe temsil etti.

Bu iş için ayrıca, konuyla ilgili tüm ayrıntıların bulunduğu “ANA STAR WAR PROJECT” adlı bir de micro site hazırlandı.

Dünya genelindeki Star Wars tutkunlarının çokluğu düşünüldüğünde, ANA tarafından gerçekleştirilen bu marka işbirliğinin son derece olumlu yankıları olacağı şüphesiz.

ANA_Star Wars_aircraft_BB-8

ANA_Star-Wars_R2D2_Boeing-787

ANA_Star Wars_BB-8_Boeing 777

ANA_Star Wars_Star Wars_Boeing 767


Posted

in