Bebek_baby_yolcu_passenger_airline_Changi-Airport

Bebekli Yolcuların Dikkat Etmesi Gereken 10 Nokta

Bebek ile seyahat etmek zordur.

Hele bir de uçak ile yapıyorsanız…

Ama yolculuk öncesinde alacağınız bir kaç tedbir, özen göstereceğiniz bir kaç husus, sizin ve bebeğinizin rahat etmesini sağlayabilir.

Bebek_baby_yolcu_passenger_airline_Changi-Airport
Singapur Changi Havalimanı’nda bebekli bir yolcu (2010)

İşte bebekli aileler için uçak yolculuğunu kolaylaştıracak püf noktaları:

1- Yanınıza sadece gerekli olan şeyleri alın

İhtimam göstermede aşırıya gidip, yanınıza çok fazla eşya almayın. Mama, oyuncak, ıslak havlu, bebek bezi gibi şeyler yeterli olacaktır.

2- Büyük kâğıt havlu bulundurun

Özellikle kusma gibi istenmeyen ani durumlarda, uçak koltuklarının arkasındaki kâğıt poşetler yeterli gelmeyebilir. Bu yüzden tedbirli olmak adına yanınızda, mutfaklarımızda kullandığımız kâğıt havlulardan bulundurursanız iyi olur.

3- Daha rahat bir koltuk seçmeye çalışın

Bazı havayolu şirketlerinde Premium Economy olarak tâbir edilen ve standart Economy Class koltuklarından daha fazla diz mesafesi sunan bölümler olabiliyor. Varsa, koltuğunuzu bu bölümden alın. Ayrıca bir çok havayolu şirketi, Economy Class kabininin en ön koltuklarını, basinet yerleştirmek üzere bebekli yolculara ayırmakta. Check-in yaptırırken burada oturmak istediğinizi belirtmeyi unutmayın.

4- Elektronik cihazlarınızı şarj etmeyi unutmayın

Beğenelim ya da beğenmeyelim; küçük yaştaki çocukları susturmanın en kolay yolu, ellerindeki bir cep telefonu veya tablet PC ile oyun oynamaları veya müzik dinlemeleri. Uçak yolculuğuna çıkmadan evvel, tüm elektronik cihazlarınızın şarjının tam olduğunu kontrol edin.

5- Güvenlik aramaları konusunda en kötüsüne hazırlıklı olun.

Havalimanı güvenlik noktalarında sıvılara yönelik hassasiyet hepimizin mâlumu. Kimi meydanlarda bu konuda aşırı katı bir tutumla karşılaşıp hiç beklemediğiniz ölçüde zaman kaybedebilirsiniz. Bu yüzden havalimanına, normalden 20-25 dakika kadar önce gitmenizde fayda var.

6- Bebek arabasını uçak altına verin

Aslında bu konu tamamen ebeveynin kendisini nasıl rahat edeceği ile ilgili bir durum. Biz, bebek arabasını uçağın altına yani kargo bölümüne vermeyi tavsiye ediyoruz. Bu durumda arabayı, uçağa biniş aşamasında ilgili görevliye teslim etmeniz gerekiyor. Bebek arabası için ihtiyaç duyacağınız büyükçe bir naylon torbayı, check-in esnasında havayolu şirketi size sağlayacaktır.

Bebek arabası “baston” tipinde olanlardansa, kabin içine almanız da mümkün olabilir. Bu durumda uçuş boyunca, “acaba bebek arabası yüklendi mi, yüklenmedi mi?” şeklinde bir endişe yaşamazsınız.

7- Uçağa ilk binmek zorunda değilsiniz

Uçağa biniş aşamasında, bebekli yolcuların önceliği vardır. Uçağa en önce binerek rahatça yerleşebilmeniz mümkün. Ama bunu yapmak zorunda değilsiniz. Özellikle de bebeğiniz kapalı, dar mekânlardan çabuk sıkılan ve ağlayan bir çocuksa. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için, uçağa en son binebilirsiniz.

8- İniş ve kalkışta, bebeğinizi besleyin

Ama emzirerek, ama biberonla; iniş ve kalkış esnasında bebeğinizi mutlaka besleyin. Bu sayede, kabin içerisindeki basınç değişiminin en fazla hissedildiği ve bebeklerin en fazla rahatsız olduğu aşamayı, sorunsuz bir biçimde atlatabilirsiniz. Emzirilen ve dolayısıyla “yutkunan”  bebeğin kulakları, değişen basınca daha hızlı bir biçimde adapte olacaktır.

9- Bebeğinize küçük sürprizler hazırlayın

Özellikle bebeğinizin huysuzluk derecesinin en yükseğe çıktığı anlarda onu sakinleştirmek için, daha önce görmediği bir oyuncağı veya yiyeceği ona gösterin. Bebeğin dikkati buna yöneleceğinden, en azından bir süreliğine sakinleşecektir.

10- Uçuşun bir sonu olduğunu aklınızdan çıkarmayın

Bebekli bir anne-baba olarak, uçuşun bir sonu olduğunu ve en nihayetinde uçaktan inerek rahatlayacağınızı unutmayın. Bu yüzden bebeğinizin zorluk çıkardığı anlarda panik yapmayın; sakin olun. Böyle yaparak durumu daha kolayca kontrol altına alabilirsiniz.


Posted

in

,