KLM_Luggage_smaller_lighter_airpor_check-in

Bavul Kaybetmemek İçin Dikkat Edilecek 7 Husus

Mal, canın yongasıdır derler.

Uçak seyahatinde bir yolcu için yanındaki bavullar, işte bu yonga kıymetindedir.

Bu yüzden, gidilecek yere varıldığında bavulun gelmemiş olması, bir hayli can sıkıcı bir durumdur.

Kimi zaman bagaj işleme sistemindeki bir arıza, kimi zaman havayolu personelinin yaptığı bir hata, bazen de yolcunun kendi tedbirsizliği, bavul kayıplarına yol açabiliyor.

Peki; bavulunuzun kaybolmaması için alabileceğiniz tedbirler nelerdir?

KLM_Luggage_smaller_lighter_airpor_check-in

KLM’in blog sayfası, yolcuların bavul konusunda dikkat etmesi gereken 7 hususu ele aldı:

1- Bavulun üzerine, adınız – soyadınız ve uçuş bilgilerinizin olduğu bir etiket yapıştırın veya asın. Hatta her ihtimale karşı, üzerindeki etikete olmasa bile, bavulun içinde kolayca görülebilecek bir noktaya, cep telefonu numaranızı yazın.

2- Özellikle sık seyahat eden biriyseniz, bavulunuzun üzerinde önceki uçuşlara ait bagaj etiketleri olabilir. Her uçuş sonrası bu etiketleri bavulun üzerinden sökmeyi ihmal etmeyin. Zira eski etiketler, bagaj işleme sistemlerinin kafasını karıştırabilir.

3- Bavulun üzerindeki tutma yerlerini veya varsa askılarını mutlaka sabitleyin. Bagaj işleme sistemindeki kısa ama hızlı yolculuk sırasında bu askılar bir yerlere takılarak hem bavulun zarar görmesine, hem de gitmesi gerekenden farklı bir yere yönlendirilmesine sebep olabilir.

4- Aktarmalı uçuşlarınızda, mesela İstanbul’dan Frankfurt aktarmalı olarak New York’a gidiyorsanız, bavulunuzun sistemde varış noktasına kadar “bağlandığına” emin olunuz. Aksi halde, siz New York’a ulaştığınızda, bavulunuz Frankfurt’ta hâlâ sizin onu almanızı bekliyor olabilir.

5- ABD çıkışlı olarak seyahat ediyorsanız, bavulunuzu kilitlemeyin. ABD’deki havalimanlarının güvenliğinden sorumlu TSA (Transport Security Administration), bir arama yapmak istediğinde bavulunuzun kilidini kırarak açabilir. Eğer bavul açılmıyorsa, uçağa yüklenmez ve havalimanında bırakılır. Bavulunuzu mutlaka kilitlemek istiyorsanız, TSA tarafından onaylanmış ve gerektiğinde güvenlik personeli tarafından kolaylıkla açılabilen kilitleri tercih etmeniz gerekir.

6- Aktarmalı seyahatlerinizde, iki uçuş arasında yeterli zaman olup olmadığına dikkat edin. Siz yolcu olarak bir uçaktan diğerine kan ter içinde koşarak yetişseniz bile, muhtemelen bavulunuz bunu başaramayacaktır.

7- Günümüzde bavulların bir çoğu birbirine benziyor. Bagaj teslim bantlarında bavulunuzun yanlışlıkla bir başka yolcu tarafından alınmasının önüne geçmek için, bavulunuzu farklı hale getirin. Üzerine yapıştıracağınız bir etiket, bir fotoğraf veya bağlayacağınız bir kurdele, büyük fayda sağlayacaktır.


Posted

in