up in the air_airport

Bir Havalimanında Görülebilecek 10 Yolcu Tipi

Bir havalimanına gittiğinizde, bir çok farklı milletten, son derece farklı tip ve huyda, binlerce insanla karşılaşırsınız.

Bu açıdan bakıldığında havalimanlarının, bu denli değişik kişinin bir araya toplandığı ender mekânlardan bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz.

Gelgelelim, bazı yolcu tipleri var ki onları hemen hemen her büyük havalimanında görmek mümkün.

İşte bir havalimanında görülmesi muhtemel klişe yolcu tiplerinin esprili bir dille anlatımı:

up in the air_airport

1- Komadaki Hasta

Aslında gerçek bir hasta değil. Ama bilhassa uzun mesafeli uçuşların arasında aktarma yapan yolcular adeta komaya girmiş gibidir.

Son derece uykuludur. Terminalde bulduğu ilk uygun yere kıvrılıp uyuyabilir.

2- Sabah Sarhoşu

Özellikle havayolu şirketlerinin özel yolcu salonlarında sıkça görülebilir. Kimi uçak korkusu, kimi ise seyahat ediyor olmanın verdiği özgürlük hissiyle bol bol içki içer. Sabahın çok erken saatlerinde dahi bu tipte yolculara rastlamak mümkündür.

3- Aceleci

Sürekli olarak uçağı kaçıracağı hissine sahiptir. Biniş kapısına doğru nefes nefese koşturur ve ancak upuzun yolcu kuyruğunun hareket dahi etmediğini görünce rahatlar.

4- Elektronik Cihaz Bağımlısı

Günümüzde en yoğun bir biçimde görülen yolcu tipi. Elinde ya bir cep telefonu ya da bir tablet bilgisayar bulunur. Kafasını kaldırıp sağında solunda ne olduğuna dahi bakmaz.

5 ve 6- Telaşlı Ebeveyn

Çocuklarıyla birlikte seyahat ederler. Her zaman telaşlıdırlar. Rötar, acıkma, hastalık gibi durumlarda acil müdahale birimi gibi devreye girerek çocuklarını teskin etmeye çalışırlar.

Bir noktaya kadar çevredeki diğer yolculardan anlayış da görürler. Çocuklarını rahatlatmanın en kısa yolunu, ellerine birer cep telefonu veya tablet bilgisayar tutuşturmakta bulurlar.

7- Hafif Giyinenler

Havalimanının her tarafında görülürler. Genelde kadın yolculardır. Hoş bir paşmina, rahat bir hırka, pamuklu bir atkı…

8- Gidilen Yere Göre Giyinenler

Havalimanlarının en eğlenceli tipleridir. Mesela soğuk ve yağmurlu bir İstanbul gününde bermuda şort ve terlikle, uçağının kalkmasını bekleyen birisini görürseniz, anlayın ki, Bali, Singapur, Cape Town gibi bir yere seyahat ediyordur.

9- Business Class’ta Uçan Kreatif

Neredeyse hep erkektir. Dikkat çekici tişört, Converse ayakkabı, sıra dışı saç şekli…genelde reklam, teknoloji veya medya sektörlerinde çalışmaktadır. İşleri, müşterileri ve yaptıkları toplantılar hakkında yüksek sesle konuşurlar. Rahatça tanınırlar.

10- Mobil Ofis Kölesi

Havalimanlarının en acınacak tipleridir. Aynı zamanda elektronik cihaz bağımlısıdır. Dizüstü bilgisayarı sürekli açıktır; kafasını kaldırmaz. Arada kızgınlıkla bilgisayarın ekranına vurur.

Kim bilir belki de, şu anda bu satırları yazan kişi de böyle birisidir. 😉


Posted

in

,