Emirates_First Class

Emirates’in İnternet Hizmeti Genişliyor

Dubai merkezli havayolu şirketi Emirates, filosunda ücretsiz internet hizmeti sunduğu uçak sayısını 106’ya çıkardı.

Havayolu, uçuş sırasında Wi-Fi bağlantısı sağlayan sistemleri yüklemek ve işletmek amacıyla her yıl 20 milyon dolardan fazla yatırım yapıyor.

Şirketin 14 saatten fazla süren uzun mesafeli uçuşlarında yolcuların yüzde 30’u Wi-Fi servisi kullanırken, New York uçuşlarında bu oran yüzde 66 olarak gerçekleşiyor.

İlk 10 MB Ücretsiz

Halen Emirates’in 59 adet Airbus A380 ve 47 adet Boeing 777 uçağında  Wi-Fi servisi kullanılıyor.

İnternet kullanım imkanı sunan uçakların yüzde 60’ında sosyal medya hesaplarını güncelleme veya anlık mesajlaşma uygulamalarını kullanmak için yeterli olan ilk 10MB’lık kullanım ücretsiz olarak sunuluyor.

10MB’lık ücretsiz internet kullanım hakkını bitiren yolcular sonrasında, 1 dolar karşılığında 500MB’lık internet hizmetinden faydalanabiliyor.

Elde edilen istatistiki bilgiler incelendiğinde Ekim ayından beri ücretsiz veya 1 dolar karşılığında alınan internet kullanımının yaklaşık beş kat artış gösterdiği görüldü.

Emirates_First Class
Emirates Müşteri Deneyimi Bölüm Başkan Yardımcısı Patrick Brannelly konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “İnsanların ve mekanların küresel bağlayıcısı olan Emirates, tüm uçaklarda Wi-Fi bağlantısının kullanılabilmesi konusuna kendini adadı. Yolcular özellikle yolculuk esnasında ücretsiz Wi-Fi internete ihtiyaç duyuyor, böylece sosyal medyada ve anlık mesajlaşmada çevrimiçi kalmak isteyen yolcular için Emirates uçaklarında bu artık standart haline gelmeye başladı” dedi.

2014’te Emirates’in yaklaşık 650 bin yolcusu uçakta Wi-Fi servisi kullanırken, bu yıl Mart ayının başına kadar 350 bin yolcu bu servisten yararlandı.

Facebook ve Google İlk Sırada

Havayolları datasına göre Facebook ve Google uçuş esnasında sıklıkla kullanılan web siteleri olurken, chat servislerinde ise Skype ve WhatsApp gibi uygulamalar en çok kullanılan uygulamalar oldu.

Emirates_inflight_internet_economy class
Bu bilgiler  yolcuların her zaman sosyal medyaya bağlı olmak istediğini ve sosyal medya kanallarını kullandığını yansıtıyor.

Filonun yüzde 75’inde yolcular kişisel telefonlarıyla uçuş sırasında da bağlantıda kalabiliyorlar.

Ayrıca, her uçakta koltuklarda email, arama ve SMS servisleri bulunuyor. Emirates’in 37 havalimanını bekleme salonunda da ücretsiz küresel ağ hizmeti sağlanıyor.


Posted

in