JetBlue_FlyFi_experiment_internet

jetBlue’nun Uçaklarında, Amazon.com İçerik Sağlayacak

jetblue self check-in kioskHavayolu sektörünün öncü şirketlerinden jetBlue, online ticaret devi Amazon.com ile işbirliği yapacağını açıkladı.

Şirketten verilen bilgiye göre, internet bağlantısına sahip olan jetBlue uçaklarında yolcular, Amazon.com üzerinden sağlanan televizyon, film ve müzik içeriğine, “streaming” şeklinde tâbir edilen formatta ulaşma fırsatı yakalayacak.

Yolcular bu hizmeti, kendi dizüstü bilgisayarları ve diğer mobil elektronik cihazları ile kullanabilecek.

Bu hizmet çerçevesinde Amazon.com’dan, istenen medya içeriğini satın almak veya kiralamak mümkün olabildiği gibi, Amazon Prime üyesi olanlar, yukarıda belirttiğimiz “streaming” içeriğine ücretsiz de ulaşabilecek.

jetBlue tarafından sunulmaya başlanacak bu hizmet, havayolu sektörü genelinde şu ana kadarki en kapsamlı eğlence içeriği olma ünvanına sahip durumda.

Amazon.com logoUçakta internet bağlantısında özellikle hız konusunda zaman zaman problemler yaşandığı bir gerçek. jetBlue’nun sunacağı bu hizmet bu açıdan son derece iddialı. Zira video içeriğinin kesintisiz bir biçimde sağlanması yolcu deneyimi noktasında son derece hassas bir yere sahip.

jetBlue ve Amazon.com, yaptıkları anlaşma hakkında fazla ayrıntıya girmekten kaçınıyorlar. Kulislerde, jetBlue’nun internet hizmetini ücretsiz bir biçimde sunabilmesi için, Amazon.com tarafından mâlî destek sağlanabileceği konuşuluyor.

jetBlue şu anda giriş seviyesi internet bağlantısını ücretsiz sunarken, Fly-Fi® Plus adı verilen yüksek hızlı bağlantı için saatlik 9 USD ödemek gerekiyor.

jetBlue, Teknoloji Liderliğini Sürdürüyor

Amazon.com’le yaptığı bu son işbirliği aslında, jetBlue’nun kurulduğu günden bu yana yolcularına keyifli bir uçuş deneyimi yaşatmaya yönelik olarak gerçekleştirdiği teknolojik yatırımlardan bir diğeri.

Hatırlanacağı üzere şirket, geçtiğimiz Şubat ayında yaptığı bir açıklamayla, uçaklarında “Apple Pay” kullanılacağını duyurmuştu.

Bilindiği üzere iPhone, Apple Watch veya iPad cihazları üzerinden kullanılabilen Apple Pay ve benzeri uygulamalar ile, klasik cüzdanlar önümüzdeki yıllarda yerini, dijital olanlarına bırakacak.

Bu trendi en başından yakalamak isteyen jetBlue, uçuş esnasında Apple Pay kullanımına imkân vererek, rakiplerine göre bir adım öne geçmiş oldu.

Son bir not; jetBlue’nun filosuna yeni katılan Airbus A321 tipi uçakların tamamında internet bağlantısı bulunuyor. A320’lerin ise %80’i internet bağlantısı ile donatılmış durumda ve bu yılın sonuna kadar 320’lerin tamamı online hale gelecek.

Şirketin Embraer E190 tipi uçaklarında ise henüz internet bağlantısı bulunmuyor ancak 2016 yılının sonuna kadar bu filonun modifikasyon işleri de tamamlanmış olacak.


Posted

in

Comments

One response to “jetBlue’nun Uçaklarında, Amazon.com İçerik Sağlayacak”