Austrian Airlines_new livery_March 2015

Austrian, Marka Kimliğini Yeniledi

Austrian Airlines_new livery_March 2015Lufthansa Group üyesi Austrian, sessiz sedasız bir biçimde marka kimliğini yeniledi.

Germanwings kazası sebebiyle kamuoyuna çok fazla duyurulmayan yeni kimlik, “Kırmızı-Beyaz-Kırmızı” olarak adlandırıldı.

Bu çerçevede filoda bulunan uçakların da dış boyamaları değiştirilecek. Mevcut durumda uçakların karnını ve motorlarını kapsayan gök mavisi rengi, tamamen kaldırılacak.

Kanat hizasında, uçak gövdesinin tam altına ise, Almanca bir selamlama kelimesi olan “Servus” yazılacak.

Bununla birlikte, uçakların kuyrukları ve logo genel olarak aynı kalmış durumda. Göze en fazla çarpan husus, Austrian logosunun başına İngilizce “my” ibaresinin eklenmesi olmuş.

Austrian Airlines CCO Andreas Otto yaptığı açıklamada, “my” kelimesinin eklenmesinin, müşteri odaklı yaklaşıma eskisinden daha fazla önem verileceğinin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Austrian Airlines_new livery_Servus_March 2015Doğrusunu söylemek gerekirse, bu tarz bir marka değişikliği daha ziyade “low-cost” havayolu çağrışımı yapıyor. Austrian Airlines’ın son dönemde stratejik bir değişiklik yaparak daha ziyade turist ağırlıklı pazarlara odaklanacağı düşünüldüğünde, bu değişiklik çok da sürpriz değil.

Motorların üzerinde ise, artık demode bir yaklaşım haline gelen, şirketin web adresi yer alıyor.

Neticede; bir yandan İngilizce “my” kelimesi logoya eklenirken, diğer yanda farklı dillere tercümesi zor olan “Servus” kelimesinin trecih edilmesi, Austrian uçaklarını diğer uçaklara göre daha tanınır kılan mavi rengin kaldırılması ve motorların üzerine web adresi yazılması, şirket tarafından yapılan bu marka kimliği değişimini tartışılır hale getiriyor.

Ancak yukarıda da belirttiğimiz üzere Austrian ciddi bir stratejik değişikliğe giderek, turist ağırlıklı pazarlara odaklandığından, bu marka kimliğinin belki de olumlu yansımaları da olabilir.


Posted

in