jetblue_apple-pay_airplane-mode-wifi

jetBlue, “Apple Pay” Kullanan İlk Havayolu Şirketi Oldu

JetBlue_FlyFi_experiment_internetHavayolu sektörünün öncü şirketlerinden jetBlue, yakın bir gelecekte uçaklarında “Apple Pay” kullanılacağını açıkladı.

Bilindiği üzere iPhone, Apple Watch veya iPad cihazları üzerinden kullanılabilen Apple Pay ve benzeri uygulamalar ile, klasik cüzdanlar önümüzdeki yıllarda yerini, dijital olanlarına bırakacak.

Bu trendi en başından yakalamak isteyen jetBlue, uçuş esnasında Apple Pay kullanımına imkân vererek, rakiplerine göre bir adım öne geçmiş oldu.

ABD iç hatları gibi, uçak içerisinde satışın en fazla yapıldığı bir pazarda, yolculara alternatif ödeme şekilleri sunabilmek önemli avantajlar sağlayabilir.

Apple Pay uygulaması ile ayrıca, uçak içerisinde yapılan satışların ödeme sürecinin hızlandırılması hedefleniyor.

Bu noktada jetBlue yolcularının bir hayli geniş bir yiyecek & içecek seçeneği olduğunu hemen hatırlatalım.

Özellikle New York ile Los Angeles ve San Francisco arasında gerçekleştirilen ve süresi 5-6 saati bulabilen uzun iç hat uçuşlarında, jetBlue’nun “EatUp Cafe” imkânı daha da büyük önem kazanıyor.

Apple PayZaten Apple Pay uygulaması, içerisinde bulunduğumuz Şubat ayının ortasından itibaren ilk olarak bu hatlarda hizmete girecek.

Apple Pay projesi çerçevesinde, 3.500 civarında jetBlue kabin memuruna iPad mini ve NFC özellikli kılıflar dağıtıldı.

“The Inflight Service Assistant” adı verilen iOS uygulamasının yüklü olduğu iPad mini cihazları üzerinden kabin memurlarının ayrıca, yolcuların uçuş bilgilerine ulaşarak, onlara daha kaliteli bir hizmet sunması hedefleniyor.

Kabin memurları bundan böyle, jetBlue’nun sık uçan yolcularına isimleriyle hitap edebilecek.

Bu açıdan bakıldığında, bu kapsamlı projenin bir CRM çalışması olduğu da söylenebilir.

Günde 800’den fazla uçuşla, çoğunluğu ABD iç hatlarında olmak üzere, 90’a yakın noktayı birbirine bağlayan jetBlue, yılda 32 milyon yolcuya hizmet götürüyor.

Havayolu 101 olarak jetBlue’yu, her zamanki yenilikçi ve inovatif yaklaşımı sebebiyle tebrik ediyoruz.

United - MileagePlus X App_002United MileagePlus X

Geçtiğimiz aylarda United Airlines tarafından hizmete sunulan ve hem iOS hem de Android uyumlu olan Mileage Plus X uygulamasını kısaca hatırlamakta fayda var.

MileagePlus X adı verilen bu yeni uygulama ile, United’ın çok özel yolcuları, alışveriş yaptıkça daha fazla mil puanı kazanma fırsatı yakalıyor.

Bunun için ilk aşamada, MileagePlus X’e ait iOS veya Android uygulamasını indirerek, akıllı telefonunuza yüklemeniz gerekiyor.

Daha sonra, alışverişe çıktığınızda, bulunduğunuz bölgede hangi dükkânların MileagePlus X programına dahil olduğunu, yine telefonunuzdan bulabiliyorsunuz.

Hangi dükkânda, her bir USD tutarındaki alışverişe karşılık ne oranda mil puanı kazanacağınızı da ekranda görebiliyorsunuz.

Dükkândaki alışverişinizi tamamladıktan sonra, ödediğiniz miktarı, MileagePlus X uygulamasındaki bölüme yazıyorsunuz.

Bu aşamada, telefonunuzun ekranında bir bar code beliriyor. Dükkândaki kasiyerden, bu bar code’u okutmasını istiyorsunuz.

Ve işte bu kadar kolay.

Yaptığınız alışverişte harcadığınız tutarın iki, üç ve hatta dört katına kadar mil puanı, Mileage Plus hesabınıza aktarılıyor.


Posted

in

,

Comments

One response to “jetBlue, “Apple Pay” Kullanan İlk Havayolu Şirketi Oldu”