Etihad Airways Partners Logo Final

Etihad, Alitalia’nın Sadakat Programını Satın Aldı

Etihad Airways Partners Logo FinalGeçtiğimiz yılın Ekim ayında, Etihad Airways ve hissedarı olduğu havayolu şirketleri tarafından yapılan bir açıklama ile, havayolu sektöründe yeni ve farklı bir ittifakın doğuşu müjdelenmişti.

Etihad Airways Partners markası altında tanıtılan bu yeni girişim; airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Jet Airways, Darwin Airline ve tabii ki Etihad Airways’ten oluşuyordu.

Üye şirketlerin sık uçan yolcu programlarının bir araya getirilmesiyle ortaya çıkan Etihad Airways Partners, havayolu ittifaklarına yeni bir soluk getirme iddiasında.

Üye havayolu şirketleriyle seyahat eden yolcular, nispeten basit bir sadakat programıyla kaşılaşacak.

Tüm şirketler arasında standardize edilmiş mil kazanma şartları ve kullanımının yanı sıra, üye segmentasyonu da benzer hale getirilecek. Ayrıca mil puanı ile bilet satın alma işlemi, yılın hiç bir dönemi için kısıtlanmayacak.

Üye şirketlerinin uçaklarının üzerinde Etihad Airways Partners logosu bulunacak. Bu logo ayrıca, yolculara sunulan markalı ürünlerde de yer alacak.

Etihad_EY_PartnersEtihad, Alitalia’nın Sadakat Programını Satın Aldı

Bu işbirliği açıklandığında henüz Etihad ekosistemine dahil olmayan Alitalia, bu şahsına münhasır ittifakın en yeni üyesi oldu.

Skyteam üyesi olan şirket, aynı zamanda Etihad Airways Partners bünyesinde de yer alacak.

Bu çerçevede, Alitalia’nın sık uçan yolcu programı olan MilleMiglia markasının sahibi konumundaki Alitalia Loyalty firmasının %75’i, 112,5 milyon Euro karşılığında, Etihad Airways’in bir alt firması olan Global Loyalty Company tarafından satın alındı.

Bu satın alma işlemi, Etihad’ın, Alitalia’ya yapmış olduğu yatırımın ne denli ciddi olduğunun da ayrı bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.

MilleMiglia’nın öncesinde Etihad, airberlin’in topbonus ve Jet Airways’in JetPrivilege adlı sık uçan yolcu programlarının çoğunluk hissesini satın almıştı.

Alitalia_FFP_Mille MigliaHalihazırda 4,6 milyon üyesi bulunan MilleMiglia’nın da dahil olmasıyla birlikte, Etihad Guest, topbonus ve JetPrivilege programlarının toplam üye sayısı 14 milyona ulaştı.

Etihad Airways CEO’su James Hogan, sadakat programlarının hızla geliştiğini ve buradaki fırsatların bir hayli büyük olduğunu vurgularken, Etihad Guest üyeleri önümüzdeki günlerde yeni bir imkânla tanışacak.

Etihad Guest üye kartları, dijital cüzdan işleviyle donatılacak.

Mart ayından itibaren üyelere gönderilmeye başlanacak olan dijital cüzdan özellikli yeni kartlar sayesinde üyeler, hesaplarına para yükleyip, 11 farklı para biriminde (ABD Doları, Sterlin, Euro, Hindistan Rupesi, Avustralya Doları, Kanada Doları, Singapur Doları, Hong Kong Doları, Japon Yeni ve Tayland Bahtı) kullanabilecek.

Sık sık farklı ülkelere seyahat edenler için bir hayli faydalı olacak bu seçenek, Etihad – VISA işbirliği ile doğdu.

Doğrusunu söylemek gerekirse, şu ana kadar Etihad Airways, “Havayolu sektöründe inorganik büyüme nasıl yapılır?” dersi veriyor adeta.

Bakalım bu girişim önümüzdeki yıllarda nasıl bir performans gösterecek?

Comments

One response to “Etihad, Alitalia’nın Sadakat Programını Satın Aldı”