Airport Runways in 2015 and 2036

2036 Yılında Global Havalimanlarındaki Pist Sayıları Ne Kadar Olacak?

Airport Runways in 2015 and 2036İngiltere’de, özellikle de Londra’da yaşanan havalimanı kapasitesi tartışmalarına zaman zaman Havayolu 101’de yer veriyoruz.

İngiltere’nin özellikle güneydoğu bölgesindeki havalimanlarının kapasitelerini yükseltmeye yönelik olarak yürütülen girişimlerden bir tanesi de, “Let Britain Fly!” adı verilen kampanya.

Let Britain Fly kampanyasının web sitesinde, Londra ve çevresini besleyen havayolu trafiğinin neden artırılması gerektiğine ilişkin bir çok veri yer alıyor.

Let Britain Fly için KPMG firması tarafından hazırlanan bir analiz çalışması, 2036 yılına kadar dünyanın global kentlerinde 50 yeni havalimanı pisti inşa edileceğini ortaya koydu.

Bir an önce harekete geçilmemesi durumunda, İngiltere’nin, rakip ülkelere göre geride kalacağının belirtildiği çalışmada, dört noktaya dikkat çekildi:

1- 2036 yılına kadar 17 yeni pist inşa edecek olan Çin, 400 milyon yolcu/yıl kapasitesine ulaşacak.

2- Dubai’de inşaatı devam eden “World Central Airport” kompleksinin yolcu kapasitesi, Londra’daki tüm havalimanlarının toplamından fazla olacak.

3- İstanbul’da inşa edilen ve altı piste sahip olacak yeni havalimanının kapasitesi, Londra Heathrow’un iki katı olacak.

4- Manila, Singapur, Bangkok, Mexico City ve Mumbai, havalimanlarına yaptıkları yatırımlarla dikkat çeken diğer önemli global kentler.

Yukarıdaki infografikte, Asya’daki havalimanı yatırımlarının büyüklüğü net bir biçimde görülüyor.

Bakalım önümüzdeki günlerde, dünyanın diğer bölgelerinden de benzer yeni yatırım haberleri gelecek mi?


Posted

in