Movie_Flight_Denzel Washington

Son Yılların Uçuş Temalı Filmleri Hangileri?

IMDB web sitesinde 2000 yılı sonrası vizyona girmiş uçuş ana temalı filmleri araştırırken, aslında havacılık tutkunlarını tatmin edecek kadar nitelikte ve sayıda filmin olmadığını gördük.

Meraklısına yardımcı olabilmek için aşağıda bunlardan izlenmeye değer bulduklarımızı listeliyoruz:

Sully (2016): 2009 yılında New York’ta kalkıştan hemen sonra motorlarına kuş giren ve Hudson Nehri’ne acil iniş yapan uçağın gerçek hikâyesi.

Non-Stop (2014): Hava Kuvvetleri’nden emekli bir askerin, uçaktaki 200 yolcudan her 20 dakikada bir birisini öldürmekle tehdit eden esrarengiz bir suçluyu yakalamaya çalışması anlatılıyor.

Pilot Error (2014): 212 yolcusu ile Atlas Okyanusu’nun dibinde kaybolan Air Paris jetinin akibetini araştıran bir gazetecinin öyküsünü konu alıyor.

Planes (2013): Küçük bir ziraî ilaçlama uçağınn maceraları. (çizgi film)

Movie_Flight_Denzel Washington
Flight (Denzel Washington)

Flight (2012): Düşmekte olan bir uçağı bütün pilotluk yeteneklerini kullanarak çok sıra dışı bir biçimde, en az hasarla yere indirmeyi başaran pilotun; kaza soruşturmasında hiç beklemediği bir ithamla karşılaşması ve hakkında açılan mahkeme ile uğraşması süreci anlatılıyor.

Cockpit (2012): Pilotluk yaptığı işinden kovulan ve karısı tarafından terk edilen kahramanımız yine havacılık sektöründe ama biraz farklı pozisyonda göreve başlar, film İsveç yapımı.

Up in the Air (2009): Neredeyse tüm iş yaşamı uçakla şehirden şehre gidip çalışanları işten atmaktan ibaret olan Ryan Bingham’ın aniden işyerinin bütçe kısıtlamasıyla karşı karşıya kalması sonrasında yaşadıkları.

United 93 (2006): Aslında kimsenin gerçekte neler olup bittiğini tam olarak bilemeyeceği, 11 Eylül 2001 günü kontrolü teröristlerce ele geçirilen United Airlines’ın 93 sefer sayılı uçağının içinde geçenler anlatılıyor.

Snakes on a Plane (2006): Bir FBI ajanının önemli bir görgü tanığını Los Angeles’a götürürken uçaktaki zehirli yılanlarla mücadelesi canlandırılmış.

Red Eye (2005): Kendisine yardım etmemesi halinde babasının öldürüleceğini söyleyen bir suikastçının yalnız bir kadının yanına oturması ve uçak yolculuğunun tam bir kabusa dönmesi anlatılıyor.

Flightplan (2005): Uçakta beraberinde cenaze götüren bir kadının yeni nesil, dev bir tayyarenin içinde çocuğunu kaybetmesi ve kendisine yardımcı olunmaması anlatılıyor.

Ma vie en l’air (2005): Uçmaktan korkan uçuş simülatörü test görevlisinin bu fobisiyle baş etmeye çalışması anlatılıyor.

The Aviator (2004): Efsane yönetmen ve havacı Howard Hughes’ un 1920-45 dönemi biyografisi.

– Catch Me If You Can (2002): Son derece zeki ve genç bir dolandırıcı olan Frank Abagnale Jr.’ın pilotluğu da içeren yaşam öyküsü.

The Terminal (2004): Ülkesinde darbe olan bir adamın geçici ikametgâhı artık New York JFK havaalanıdır.

Sky Captain and the World of Tomorrow (2004): Kahraman pilot Sky Captain’ın New York’u işgal eden uçan robotlarla savaşı canlandırılıyor.

Flight of the Phoenix (2004): Moğol çölüne düşen uçaktan kurtulanların yeni bir hava aracı yapmaya çabalamaları anlatılıyor.

View from the Top (2003): Küçük bir kasabada yaşayan kızın uluslararası uçuş görevlisi olma ideali yolunda yaşadıkları canlandırılmış.


Posted

in

Comments

One response to “Son Yılların Uçuş Temalı Filmleri Hangileri?”