AirAsia_Airbus A320_PK-AXC

AirAsia Uçağını Arama Çalışmaları Yeniden Başladı

AirAsia_Airbus A320_PK-AXCSingapur uçuşu için Endonezya’nın Surabaya kentinden kalkışından sonra radardan kaybolan AirAsia havayolu şirketine ait Airbus 320-200 tipi, PK-AXC sefer sayılı uçak, yedi gemi ve iki helikopterle yeniden aranmaya başlandı.

Uçağın, Kalimantan ile Java Adası arasında bulunan Java Denizi üzerinde düştüğünün tahmin edildiği, arama çalışmalarının Singapur, Avustralya ve Malezya ile ortak yürütüldüğü bildirildi.

Gün içinde bölgede arama çalışmalarına katılan hava aracı sayısının daha da artacağı belirtildi.

Ulusal Arama ve Kurtarma Kurumu Başkanı F. Henry Bambang Sulistyo’nun yaptığı açıklamada da, havanın kararması nedeniyle durdurulan arama çalışmalarına yarın sabah tekrar başlanacağı kaydedilmişti.

Öte yandan haberin duyulmasının ardından Surabaya Havaalanı’na gelen uçaktaki yolcuların yakınlarının bekleyişi sürüyor.

Asya’da ekonomik fiyatıyla en çok tercih edilen havayolu şirketlerinden olan AirAsia ile ilgili şimdiye kadar herhangi bir kaza rapor edilmediği belirtiliyor.

AirAsia_accident_flight_qz8501Uçak, Kalkıştan Bir Saat Sonra Kayboldu

AirAsia Havayolları’na ait, Airbus 320-200 tipi yolcu uçağı, içinde bulunan 162 yolcu ve mürettebat ile birlikte dün yerel saatle sabah 06:24’te havada seyir halindeyken kaybolmuştu.

QZ8501 sefer sayılı uçağın, uçuş rotasındaki hava kontrol kuleleri ile kalkıştan bir saat sonra bağlantısını kaybettiği belirtildi.

2014 yılı, Malezya sivil havacılığı için tam anlamıyla bir kâbusa dönüşmüş durumda.

Havayolu 101 olarak uçakla ilgili son durum öğrenilinceye dek, ümidimizi kaybetmeden beklemeye devam edeceğimizi belirtiyor ve sonuçta bir mucizenin yaşanarak uçağın ve içerisindeki yolcu ve mürettebatın sağ salim bir şekilde bulunması yönünde dua ediyoruz.