Virgin-Atlantic_Microsoft_xbox_kinect.jpg

Virgin Atlantic, Xbox Kinect Teknolojisini Deneyecek

Virgin-Atlantic_Microsoft_xbox_kinect.jpg30 yıllık tarihi boyunca kendisinden söz ettiren bir çok yenilik ve uygulamaya imza atmış olan Virgin Atlantic, bir başka sıra dışı deneme yapmaya daha hazırlanıyor.

İçerisinde bulunduğumuz 2014 yılının başlarında, müşteri deneyimini daha üst seviyelere taşımak ve rakiplerine nispeten farklılaşmak isteyen Virgin Atlantic, yüksek teknoloji ürünleri Sony Smartwatch ve  Google Glass kullanarak, yolcularıyla olan bire bir iletişimde faydalanabilmenin yollarını aramaya başlamıştı.

Şirket bu kez de, Microsoft ile işbirliğine giderek, Xbox Kinect teknolojisini uçaklara taşıyacak.

Kinect teknolojisi ile, yolcuların uçak içerisindeki davranış ve hareketleri gözlemlenerek, buradan elde edilecek verilerle, “akıllı kabin” konseptine geçiş yapılacak.

Uçuş esnası deneyimini iyileştirmenin hedeflendiği bu çalışma çerçevesinde kabin içi sıcaklığı, ışıklandırma, koltukların konumları gibi, yolcu konforunu doğrudan etkileyen unsurlar mercek altına alınacak.

Böylece daha iyi bir çalışma, yemek yeme ve uyuma ortamı sağlayabilmenin mümkün olup olmadığı araştırılarak, imkânlar dahilinde, uçakların kabin içi tasarımında çeşitli değişiklikler gerçekleştirilecek.

Fiziksel ve dijital dünyanın bir araya getirilmesiyle, son derece sıra dışı bir deneyimin elde edilmesi planlanıyor.

Virgin Atlantic ve Microsoft işbirliği ile geliştirilen projeye, geçtiğimiz hafta sonu Londra – Boston uçuşunda yapılan bir etkinlikle başlandı.

Uçaktaki tüm yolculara Microsoft Windows 8.1 işletim sistemini kullanan tablet PC dağıtılarak, o esnada Atlantik üzerinde yolculuk etmekte olan Noel Baba’nın takip edilmesi sağlandı. Kinect teknolojisinin ilk denemesi ise, bu seferin dönüş bacağında gerçekleştirildi.

Virgin Atlantic; Sony Smartwatch, Google Glass ve Xbox Kinect’in yanı sıra, bir başka teknolojiyi daha uçak içerisinde denemek için hazırlıklar yapıyor.

Google CardboardAugmented Reality veya Türkçe deyişle Artırılmış Gerçeklik kavramının kullanılması planlanan bu yeni projede, Google çalışanları tarafından boş vakitlerinde geliştirilen Cardboard uygulaması baş rolü oynayacak.

Yine uçuş esnasında oyun oynama deneyiminin iyileştirilmesi de Virgin Atlantic’in planları arasında.

Aynı uçak içerisindeki yolcular arasında oynanabilecek oyunlardan başka, farklı uçaklarda bulunan yolcuların birbirleriyle rekabete girişmesi ve hatta uçaktaki yolcularla, yerdeki oyuncuların mücadele ettiği oyun ortamlarının sağlanması, henüz fikir aşamasında olan yenilikler arasında bulunuyor.

Geçtiğimiz Haziran ayında British Airways tarafından duyurulan “mutluluk battaniyesi” projesiyle kıyaslandığında, Virgin Atlantic’in Kinect teknolojisi ile yapmak istedikleri, eğer başarılı olabilirse, çok daha büyük faydalar sağlayacak gibi görünüyor.