Cem Kozlu

Cem Kozlu, 2015’e İyimser Bakıyor

Cem KozluTHY Yönetim Kurulu eski Başkanı ve halen Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Üyesi Cem Kozlu, Türkiye’nin havacılık sektöründe iç ve dış hatlarda büyük gelişme sağladığını söyledi

Kozlu, Türkiye’nin bu sektörde, sadece uçuş olarak değil, dünya havayollarına teknik hizmet vermesi, dünyanın değişik ülkesinden gelen pilotları istihdam etme, Türkiye’deki pilot, teknisyen kabin memurların eğitimlerini yaygınlaştırma açısından önemli gelişmelere destek verdiğini bildirirken, “Yaklaşık 12 yıl önce uçak ile 6 milyon kişi seyahat ederken, bugün bu sayı 50 milyona ulaştı.” dedi.

Pegasus da bu büyümenin çok önemli aktörü. Türkiye’yi birçok çevre ülkeye bağlayan, yurt içinde ortalama 100 TL’yi aşmayan fiyatlarla seyahat imkanı sağlayan, büyüyen ve gelirinin önemli kısmını yurtdışında kazanan bir şirketimiz” dedi.

Kısa adı BUSİAD olan, Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği’nin Çekirge Toplantısı’nın konuğu olarak Hilton Bursa Oteli’nde düzenlenen toplantıya katılan Cem Kozlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Havacılık sektöründeki son gelişmelerle ilgili görüşlerini açıklayan Pegasus Hava Yolları Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi olan Cem Kozlu, bir dönem THY’nda Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü yaptığını hatırlatıp, Türkiye’de son dönemlerde havacılık alanında önemli gelişmeler yaşandığını söyledi.

THY Şirketi’ni çok başarılı bulduğunu belirten Kozlu, şöyle dedi:

“Rekabette küme atladı. Bugün Avrupa’nın en büyük bir, iki havayolu şirketi arasında yer alıyor. Körfez Bölgesi’ndeki iki – üç havayolu ile rekabet eder ve çoğundan önünde konuma geldi.

İleride petrol fiyatlarındaki düşüş THY, Pegasus gibi diğer havayollarına yarayacak. 2015’in çok parlak bir sene olması gerekir diye düşünüyorum. Onun dışında 3’üncü havalimanı bitince THY bir hamle daha yapabilecek; bunu da öngörebiliriz. Dolasıyla parlak bir geleceği var.”

Önümüzdeki yılın ekonomik beklentileri ile ilgili de değerlendirmede bulunan Kozlu, petrol ve doğalgaz fiyatındaki düşüşün önemli avantajlar sunacağını söyledi.

Bu gerilemenin sadece Türkiye’nin enerji faturasını değil, dünyadaki birçok ülke ekonomisinde teşvik unsuru oluşturacağını dile getiren Kozlu, Türkiye ihracatının da olumlu etkileyeceğini belirterek, “2015’e iyimser bakıyorum” diye konuştu.

Kaynak: Doğan Haber Ajansı


Posted

in