Air France_new medium haul seats_Economy Flex_Dec 2014

Air France, Orta Menzildeki Yeni Business ve Economy Class Konseptini Tanıttı

Air France_new medium haul seats_Economy Flex_Dec 2014Düşük maliyetli taşıyıcı iş modelinin, havayolu sektörünü temelden değiştirdiği herkesin kabul ettiği bir gerçek.

Bunun etkileri öncelikle ABD iç hat pazarında görülmüştü.

İkinci aşamada ise, Avrupa’nın önde gelen taşıyıcıları, düşük maliyetli taşıyıcı gerçeği ile yüzleşmek zorunda kaldı.

“Network” veya “legacy carrier” olarak sınıflandırılan Air France, KLM, Lufthansa, British Airways gibi şirketlerin bu yeni rekabet tipine karşı geliştirdikleri ilk strateji, kendi bünyelerinde ayrı birer düşük maliyetli taşıyıcı kurmak olmuştu.

Fakat; Go, Buzz, Snowflake gibi girişimler, kısa sürede başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Avrupalı network taşıyıcılar bunun üzerine, tıpkı ABD’de iç hatlarında olduğu gibi, ayrı birer düşük maliyetli havayolu şirketi kurmak yerine, kendi mevcut yapılarını keskin rekabet ortamına uyumlu hale getirmenin yollarını aramaya başladılar.

Air France, Orta Menzildeki Yeni Business ve Economy Class Konseptini Tanıttı

Fransa’nın bayrak taşıyıcı şirketi Air France, sürdürmekte olduğu yeniden yapılanma programı kapsamında, orta menzildeki Business ve Economy Class konseptini yenileyerek, yolcu nezdinde farklılaşma yolunda önemli bir adım attı.

Kısa bir süre önce yeni uzun mesafeli uçuş kabinlerini duyuran Air France, şimdi de 50 milyon Euro’luk bir yatırımla orta mesafeli uçuş ağında lüks pazara yükselmeye hazırlanıyor.

Air France, bu amaçla önce müşterilerini dinledi, seyahat yöneticileriyle anketler düzenledi ve yaklaşık 10.000 kişiden geri bildirim aldı.

Air France’ın Başkan ve CEO’su Frédéric Gagey, “Air France’ı ürünleri ve hizmetleri açısından dünyanın öncü havayolları arasında yeniden konumlandırıp Avrupa kalkışlı uçuşlarda her bir müşterinin birinci tercihi haline gelmek, Perform 2020 planının stratejik bir önceliğidir” dedi.

Yeni ve Daha Konforlu Koltuk

Nisan 2015’ten itibaren Air France, orta mesafeli filosunda kabin koltuklarını kademeli olarak tamamen yeniden tasarlayarak değiştirecek.

Yüksek kaliteli deriyle döşenen koltuklar, varış noktasına ulaşmadan önce çalışmak, dinlenmek ve uçakta sunulan yemeğin tadını çıkarmak için ideal olan optimum seyahat konforunu sunacak.

2015’in ilk yarısında 24 adet Airbus A319’a yeni koltuklar yerleştirilirken, 2016’nın ilk yarısında 25 adet Airbus A320’in koltuk değişiklikleri yapılacak.

Toplamda 7800 koltuk değiştirilecek.

Daha Fazla Gurme Lezzetleri

Business Class segmentinde en kısa mesafeli uçuşlarda dahi yolculara sabah tam kahvaltı (kahve, çay, meyve suyu, ekmek ve hamur işleri), günün diğer saatlerinde bir atıştırmalık veya soğuk yemek sunulacak.

Daha uzun uçuşlarda ise buna uygun servis yapılacak.

Hoş geldiniz içeceği, sıcak yemekler, şarap servisi, gurme kahve ve likör ikram edilecek.

Tüm uçuşlarda fırından yeni çıkmış hamur işi çeşitleri ve sıcak ekmek servisi de yapılacak.

Economy Class’ta kısa uçuşlarda tüm müşterilere günün saatine göre büyük boy kruasan, baharatlı veya tatlı seçenekleri veya gurme sandviçler sunulacak.

Uzun mesafe uçuşlarında müşterilerin sıcak yemek alma imkanları da olacak.

Uçuş boyunca tüm kabinlerde yolcular çeşitli içecekleri (alkollü veya alkolsüz) isteyebilecek.

Kabinde de Bağlı Kalın!

Air France, Orange ile işbirliği yaparak kısa süre içinde internette gezinme, e-postalarını okuma, televizyon veya dizi izlemeleri için yolcularına uçuş sırasında Wi-Fi hizmeti sunacak.

2015’in yaz aylarından itibaren başlayacak ve üç aylık bir deneme süresi olacak Orange ve Air France işbirliğinde, kısa ve orta mesafeli uçuşlarda iki Airbus A320 modelinde ücretsiz Wi-Fi erişimi sunulacak.

İş Seyahatine Çıkanlar, Air France’ın Odak Noktası

Ücretlendirme açısından Air France, iş dünyası profesyonellerine özel, “Economy Flex” olarak adlandırılan yeni bir kategori tanımladı.

Bilet satışları Ocak 2015’ten itibaren yapılacak bu uçuşlar Nisan 2015’te başlayacak.

Kapsamlı ağı, geniş uçuş saati seçenekleri ve yenilikçi hizmetleriyle Air France, gücünü en iyi şekilde kullanarak artık hiç olmadığı kadar iyi hizmet sunmayı ve böylelikle iş seyahatine çıkan yolcuların ayrıcalıklı ortağı haline gelmeyi amaçlıyor.