Lufthansa_B747_49_1920x1200

Lufthansa Yönetimi, “Wings Long-haul” Konseptini Onayladı

Lufthansa_B747_49_1920x1200Lufthansa CEO’su Carsten Spohr tarafından geçtiğimiz yaz aylarında yapılan bir sunumda kamuoyu ile paylaşılan “Wings of Change” adlı strateji kapsamındaki “Wings Long-haul” projesi, şirket yönetimi tarafından resmen onaylandı.

Kısaca hatırlamak gerekirse; Carsten Spohr‘un sunumunda en fazla dikkati çeken ve özellikle Türkiye’de yansıması büyük olan bölüm, Lufthansa’nın Almanya, Avusturya, Belçika ve İsviçre çıkışlı olarak 2015 yılı sonunda devreye sokmayı planladığı uzun menzilli düşük maliyetli taşıyıcı projesi olmuştu.

İlk aşamada yedi adet Boeing 767 veya Airbus A330’un kullanılacağı bu ses getiren projenin pazara, ayrı bir marka altında sunulması düşünülüyor.

Özellikle tatil amaçlı seyahat eden yolcu segmentinin hedeflendiği bu projeyle, hem Almanya içerisindeki Condor gibi düşük maliyetlilere hem de Körfez’den yükselen rekabete karşı bir nebze olsun tedbir alınmış olunacak.

Münih, Köln veya Düseldorf, uzun menzilli bu girişimin çıkış noktaları olarak ön plana çıkıyor.

Bu projenin Türkiye’de çok fazla yankı bulmasının ana sebebi ise, Spohr’un konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu konuda Türk Hava Yolları ile ileri düzeyde görüşmelerimiz devam ediyor” demesi olmuştu.

Söz konusu projenin, %50-%50 Lufthansa + Türk Hava Yolları ortaklığı olan SunExpress ile ilgili olduğu ortaya çıkmıştı. Tarafların mutabık kalması halinde, SunExpress filosu geniş gövdeli – uzun menzilli uçaklarla takviye edilmesine karar verilmişti.

Lufthansa Yönetimi, “Wings Long-haul” Konseptini Onayladı

Lufthansa’dan dün yapılan bir açıklama ile, Wings Long-haul konseptinin resmen onaylandığı bildirildi.

Uzun menzilde uçacak ve tamamen Economy Class’tan oluşması planlanan bu yeni havayolu konseptinin, bir yıl içinde faaliyete geçmesi hedefleniyor.

Merkez olarak Köln/Bonn Havalimanı seçilirken, Avrupa çıkışlı olarak uzun menzilde, ABD, Güney Afrika ve Hint Okyanusu’ndaki tatil noktalarına sefer yapılması planlanıyor.

Proje hayata geçirilirken filoda ilk aşamada üç – dört uçak yer alacak. Bir yıl içinde filonun yedi uçağa çıkarılması hedefleniyor.

Zaten Lufthansa yönetiminin bu çerçevede aldığı karar göre, yedi adet Airbus A330-200 tipi uçak kiralanacak. Uçaklarda 310 koltuk bulunacak.

Lufthansa’nın uzun menzilli düşük maliyetli taşıyıcısının, Eurowings markası ile faaliyet göstereceği açıklandı.

Bununla birlikte, yeni kurulan bu girişimin SunExpress lisansı (air operator’s certificate) altında uçacağı ve bu operasyonda, SunExpress’in kabin ve kokpit ekiplerinin görev yapacağı kesinleşmiş durumda.

Lufthansa CEO’su Carsten Spohr’a göre, “Düşük maliyetli havayolu şirketleri noktadan noktaya uçuyor ve yakın gelecekte düşük maliyetli havayollarını daha çok uzun menzilli hatlarda göreceğiz”.

Bakalım evdeki hesap çarşıya uyacak mı ve bir network taşıyıcı tarafından denenen bu farklı konsept Lufthansa’ya, beklendiği oranda rekabet avantajı sağlayacak mı?

Comments

2 responses to “Lufthansa Yönetimi, “Wings Long-haul” Konseptini Onayladı”