Business Passenger

İş Amaçlı Seyahat Edenlerin 10 İlkesi

Zaman ilerliyor, dünya değişiyor.

Yıllar geçtikçe, uçakla seyahat eden yolcu profilinde de büyük farklılıklar meydana geliyor.

1960’ların uçak yolcusu ile günümüzdekinin arasında dağlar kadar fark var.

2013 yılında sadece ABD’de, iş amaçlı yapılan tüm seyahatlerin (kara, hava, deniz) sayısı 450 milyon civarında.

Bu rakam, her gün iş amaçlı olarak 1.2 milyon yolculuk yapıldığını gösteriyor.

İş seyahatleri için yapılan 1 USD tutarındaki her harcamanın, 9.50 USD ciro ve 2.90 USD yeni kâr olarak döndüğü düşünülürse, bu kadar yoğun bir biçimde iş seyahati yapılmasına şaşırmamak lazım.

İş seyahatlerinde kârlı bir biçimde görülen bu artışın arkasında hiç şüphesiz, internet kullanımının yaygınlığı yatıyor.

Özellikle son 6-7 sene içerisinde hızla yaygınlaşan hızlı internet ve akıllı telefonlar, şirketlerin iş yapış şekillerini ve çalışanların işe yaklaşımlarını kökten bir biçimde değiştirdi.

Business Passenger

Bu durum, hem şirketlerin hem de çalışanların sürekli bir biçimde “always on” (sürekli açık) konumunda olmasını beraberinde getirdi.

Standart mesai saatlerinin dışında da insanlar işleriyle ilgili bir şeyler yapabiliyor; bir e-posta mesajını cevaplayabiliyor veya işini geliştirmeye yönelik bir video seyredebiliyor.

Virgin Atlantic tarafından yapılan bir çalışma, değişen çalışma alışkanlıklarının, iş amaçlı seyahat yapan kişiler üzerindeki etkilerini araştırdı.

Araştırmanın sonuçları, yeni tipte bir yolcu profilinin doğduğunu ortaya koyuyor.

İş ve eğlence arasındaki çizginin iyice bulanıklaştığı ve seyahatin, kariyer ve özel hayatın gelişmesine katkı yapan bir fırsat olarak görüldüğü yeni bir dünya.

Virgin Atlantic_infographic_new business traveller_10 maximİşte yeni dünyada iş amaçlı olarak seyahat eden yolcuların 10 ilkesi:

1- İhlal ettikleri kurallarla yaşıyorlar. Risk almayı seviyorlar ve kuralları çiğneme eğilimleri kuvvetli.

2- Havalimanına erken gelerek, özel yolcu salonlarında daha fazla vakit geçirmek istiyorlar.

3- Sürekli on-line durumdalar; Virgin Atlantic’in ABD’deki özel yolcu salonlarında ayda ortalama 3 Terabyte veri aktarımı oluyor.

4- Bulutların üzerinde olmak onlara ilham veriyor. Her dört yolcudan biri, en parlak fikirleri seyahat esnasında bulduğunu söylüyor.

5- 35.000 feet yükseklik, sosyal ilişkileri geliştirmek açısından da verimli bir ortam. Her beş kişiden bir tanesi, seyahat sırasında tanıştığı kişiyle iş yapıyor.

6- Uçakta geçirilen zamanı faydalı bir biçimde kullanıyor.

7- İş ve eğlenceyi birlikte yaşıyorlar. İş seyahatine çıkan her on kişiden dokuzu, bunu eğlenceli hale getirmenin bir yolunu buluyor.

8- Yarısından fazlası, iş seyahatini uzatarak hem eğleniyor hem de yeni şeyler keşfediyor.

9- Sürekli hareket halinde olmak, onlar için adeta sihirli bir iksir. Bu yeni tipteki yolcuların üçte ikisi, gideceği yere vardıktan bir saat sonra toplantıya geçiyor.

10- Sevdikleri işi yapıyorlar. Böylece bir bakıma, çalışmak zorunda kalmıyorlar!


Posted

in

Tags: