Lufthansa-wine_First Class

Lufthansa, 5 Yıldızın Peşini Bırakmıyor

Lufthansa-wine_First ClassAlman devi Lufthansa, Avrupa’nın 5 yıldızlı ilk havayolu şirketi olma yolunda hizmet kalitesini artırmaya yönelik adımlar atmaya devam ediyor.

Şirketin CEO’su Carsten Spohr tarafından ilk kez bundan yaklaşık bir yıl kadar önce kamuoyu ile paylaşılan Skytrax 5 Yıldız hedefine ulaşılması için, özellikle Business Class yolcu deneyimine yönelik girişimler dikkat çekiyor.

Uzun menzilli geniş gövde uçaklarda 180 derece yatabilen koltuklar, Lufthansa’nın bu konuda attığı en somut adımlardan bir tanesi.

Emirates, Singapore Airlines, Qatar Airways gibi şirketler için olağan bir şey olan bu tip koltuklar, Lufthansa’nın sadık yolcuları için önemli bir yenilik olacak.

2015 yılı yaz mevsimine kadar tamamlanması planlanan proje kapsamında, 106 geniş gövdeli uçağa, 7.000 adet “full-flat” koltuk yerleştirilecek.

Lufthansa Signature Service

Bunun yanı sıra, Lufthansa’nın henüz deneme aşamasındaki “Business Class Signature Service” (SigService) adlı uygulama da, 2015 yaz tarifesi ile birlikte, uzun menzilli tüm seferlerde başlatılacak.

Bu noktada, SigService uygulamasına kısaca değinmemiz gerekiyor.

SigService uygulaması son bir kaç aydır Lufthansa tarafından belli bazı uzun menzilli hatlarda yolcuların beğenisine sunulmakta.

Kabin ekipleri ve yolculardan alınan geri bildirimler çerçevesinde şekillenen bu kritik uygulama, Kasım ayı içerisinde Frankfurt – Şanghay, Aralık ayında ise Münih – Tokyo (Haneda) hatlarında denenmeye devam edecek.

SigService konsepti ile birlikte, Lufthansa kabin memurlarının sorumlu olduğu yolcu sayısı, hizmet kalitesini yükseltmek ve yolcularla bire bir iletişimin süresini artırmak amacıyla en fazla 12 ile sınırlanacak.

Genel olarak bakıldığında, kabin memurlarının çalışma alanı, 2-3 sıra koltuğu kapsayacak şekilde düzenlenmiş oluyor.

Bu çerçevede Lufthansa’nın uçak içi ikram ekipmanları yenilenirken, trolleyle yapılan tepsi servisi yerine de kuver servisine geçiliyor. Böylece diğer önde gelen havayolu şirketlerinde olduğu üzere, Lufthansa uçaklarında da lüks restoran tarzı ikram konsepti uygulanmaya başlanacak.

Business Class servisini iyileştirmeye yönelik olarak geçtiğimiz aylarda tüm amenity kitlerin Samsonite firması ile yapılan işbirliği sonucunda yenilendiğini ve kitlerin içerisinde bulunan kişisel bakım ürünlerinde ise ünlü Yunan markası Korres ile çalışıldığını hemen belirtelim.

Hub Noktaları da 5 Yıldızlı Olacak

Beşici yıldız konusunda bir hayli odaklanan Lufthansa, Frankfurt ve Münih havalimanlarında da yenilik yapıyor.

Check-in bankoları, özel yolcu salonları, bekleme yerleri gibi bölümler, yine yolcu konforunu artıracak şekilde yeniden tasarlanıyor.

Lufthansa-premium-economyPremium Economy Çok Beğenildi

Lufthansa’nın pazarlamasına uzun süre önce başladığı Premium Economy hizmeti de resmen devreye girdi.

Economy Class’a nispeten yolcu başına %50 daha fazla alan sunan Premium Economy uygulaması şu an itibarıyla, Boeing 747-8 tipi uçaklarla Frankfurt çıkışlı olarak icra edilen tüm seferlerde (Bangalore, Buenos Aires, Chicago, Hong Kong, Los Angeles, Mexico City, Pekin, São Paolo, Seul, Tokyo-Haneda ve Washington) bulunuyor.

Lufthansa ayrıca, Premium Economy’de seyahat etmek isteyen yolcularına küçük bir de sürpriz hazırlamış.

Eğer elinizde Economy Class biletiniz varsa, Lufthansa’nın web sitesindeki “My Bookings” bölümüne girerek, Premium Economy için dilediğiniz bir fiyat teklifinde bulunabiliyorsunuz.

Teklifiniz kabul edilirse, Premium Economy’ye upgrade oluyorsunuz.

Tüm bu yeniliklerin dışında, Lufthansa’nın geniş gövdeli uçaklarının tamamında internet bağlantısı olduğunu da ekleyelim.

Lufthansa’nın bu girişimleri, Havayolu 101’de havayolu şirketlerinin iş modelleri konusunda evvelsi gün yayımladığımız ve büyük ilgi çeken yazımız çerçevesinde değerlendirilmeli.

Uzun menzilli uçuşlarda yolcu deneyimini mümkün olan en üst seviyeye taşımak şart.


Posted

in

Comments

One response to “Lufthansa, 5 Yıldızın Peşini Bırakmıyor”