British Airways_inflight food_2014_007

British Airways Yolcuları, Yemeklerini Önceden Seçebilecek

British Airways (BA) yolcuları yakın bir gelecekte, uçuş sırasında tercih edecekleri yemekleri, önceden seçme imkânına sahip olacak.

Bu hizmet ilk aşamada First Class ve Business Class (Club World) yolcular için geçerli olacak. Uygulamanın işlerlik kazanmasından bir süre sonra, Premium Economy Class (World Traveller Plus) yolcuları da aynı hakka sahip hale gelecek.

British Airways_inflight food_2014_007BA yolcuları, 1 Aralık 2014 tarihinden itibaren yapılacak uçuşlarda ön sipariş vererek, uçak içerisinde yiyeceği yemeği garanti altına alabilecek.

Bu hizmet şimdilik, uzun menzilli uçuşları kapsıyor.

Yolcular, uçakları kalkmadan önceki 30 günden başlayıp, kalkış saatinin 24 saat öncesine kadar ba.com web sitesindeki “manage my booking” (Rezervasyonumu Yönet) bölümünden yemeklerini seçebilecek.

Bu yeni “önceden yemek siparişi” verme opsiyonu, BA’in sunmuş olduğu hizmetleri, her bir yolcu için uygun hale getirme programının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Ön Sipariş Uygulaması Nasıl Olacak?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, yolcular uçuş sırasında yemek istediği yemeği, şirketin web sitesindeki rezervasyon yönetimi bölümünden seçebilecek.

Uçuş tarihinden 30 gün önce başlayarak, kalkışa 24 saat kalana dek ön sipariş verilebilecek.

Aslında bir bakıma, “özel yemek” siparişleri için kullanılan sistem, uçak içerisinde ikram edilen tüm yemekleri kapsayacak hale getirilmişe benziyor.

Yolcular, o tarihte yapacakları uçuşun menü rotasyonunda hangi yemekler varsa, bunların arasından tercih yapabilecek. Örnek vermek gerekirse; menüdeki et, tavuk ve balık seçeneklerinden bir tanesini önceden seçmek mümkün olacak.

1 Aralık 2014 tarihinden itibaren Las Vegas (Heathrow çıkışlı), Phoenix, Rio de Janeiro, Vancouver, Dallas ve Seattle hatlarında başlayacak ön sipariş uygulaması, kısa süre sonra uzun menzilli diğer hatlara da yaygınlaştırılacak.

Bu uygulamanın hem yolcular hem de şirket açısından iki farklı faydası bulunuyor:

1- Yolcular, tercih ettikleri yemeği yeme garantisine sahip oluyor. Yemek seçeneklerinin bitmesi gibi bir durum söz konusu olmuyor.

2- İşin BA tarafında ise, ikram operasyonunun daha verimli bir şekilde yürütülmesi yer alıyor. Ön sipariş sistemi sayesinde uzun vadede, premium yolcuları memnun edebilmek için yapılan fazla ikram yüklemelerinin bu şekilde en aza indirilmesi hedefleniyor.

İşin diğer tarafında ise akla özellikle, son anda upgrade olan yolcuların durumu geliyor.

Yemek için ön sipariş vermiş olan ve son anda Premium Economy’den Business’a veya Business’tan First Class’a upgrade olan yolcuların yemekleri ne olacak?

First Class’a geçtiği halde önüne Business Class için seçtiği yemek mi gelecek; yoksa daha kötüsü, ön yemek siparişi vermiş yolcular hiç upgrade yapılmayacak mı?

Singapore Airlines Ne Yapıyor?

Singapore Airlines, yemek hizmet ile ilgili olarak bir süredir ön sipariş hizmeti uygulamakta.

Şirketin “Book the Cook” adını verdiği bu uygulama kapsamında seçilmiş bazı hatlardaki First ve Business Class yolcuları, tercih ettikleri yemekler için ön sipariş verebiliyor.

Singapore Airlines_book the cook_inflight food

Ancak BA örneğinden farklı olarak, Singapore Airlines yolcuları, o gün uçakta bulunacak olan menü içerisinden değil, kendileri için özel olarak hazırlamış ve onlarca farklı yemeğin bulunduğu listeden seçim yapabiliyor.

Mesela şu günlerde Singapur çıkışlı olarak seyahat edecek bir Business Class yolcusunun önünde, yedi farklı dünya mutfağından toplam 42 seçenek bulunuyor.

Singapore Airlines’ın bu açıdan gerçekten ciddi bir fark ortaya koyduğunu rahatlıkla söylenebilir.

Comments

One response to “British Airways Yolcuları, Yemeklerini Önceden Seçebilecek”