American Airlines_olive_zeytin

American Airlines, Kısa Menzil First Class’ta Yemek İkramını Kaldırıyor

American Airlines_olive_zeytinUçakta yemek ikramı konusu açıldığında, “American Airlines ve Zeytin Tasarrufu” örneğini verme eşiği vardır.

Sohbet ortamında bu eşiği ilk aşan kişi, artık bir klişe haline gelmiş olan şu cümleyi sarf eder:

“American Airlines, uçakta ikram ettiği salatadan bir tane zeytin eksiltmiş, yılda 1 milyon Dolar tasarruf etmiş.”

Buradaki tasarruf miktarının çeşitli versiyonları vardır; kimine göre 100 bin Dolar, kimine göre 1 milyon, kimine göre ise 10 milyon Dolar gibi bir tutar, American Airlines’ın cebinde kalmıştır.

İnternette küçük bir araştırma yapıldığında, bu konuyla ilgili olarak yazılmış bir çok habere rastlayabilirsiniz.

New York Times’ın (NYT) arşivindeki bir yazıya göre, 1987 yılında, yolculara ikram edilen salatadan bir adet zeytin eksiltilmesi sayesinde, American Airlines yılda 40.000 USD tasarruf etmiş.

Yine NYT’deki, 1996 yılına ait bir başka habere göre ise, American Airlines bahsedilen bu eksiltme işini 1995 yılında yapmış ve yılda 100 bin USD civarında bir rakamı kenara ayırmayı başarmış.

Alan G Robinson tarafından 1996 yılında kaleme alınan “Corporate Creativity” adlı kitapta ise, şirketin zeytin tasarrufunun yılda 500 bin USD‘ye ulaştığı iddia ediliyor.

Kısaca özetlemek gerekirse, American Airlines ve Zeytin, havayolu sektörünün günümüzde de sık sık gündeme gelen şehir efsanelerinden bir tanesi haline dönüşmüş durumda.

American Airlines, Kısa Menzil First Class’ta Yemek İkramını Kaldırıyor

Efsaneler yerine gerçeklere bakacak olursak, ABD iç hatlarında yolculara ikram edilen yiyecek ve içecek miktarının özellikle son 15 yıl içerisinde dramatik bir biçimde azaltıldığını söylemek mümkün.

Sektördeki keskin rekabet ve 2000’li yıllarda ardı ardına gelen iflaslar, şirket yöneticilerinin birim maliyetleri azaltmaya her zamankinden fazla bir biçimde odaklanmasına yol açmıştı.

Uçak içi ikram da, maliyet odaklı çalışmalardan payını almıştı.

Bu ay başında American Airlines tarafından kamuoyu ile paylaşılan bir karar, ikram konusunda gelinen son noktayı göstermesi açısından son derece çarpıcı.

Şirket, 1 Eylül 2014 tarihinden itibaren, üç saatten kısa olan uçuşlarında First Class yolcularına da yemek ikramını kaldırıyor.

Bu kategorideki uçuşlarda artık First Class yolcusu bile olsanız, sadece “snack” olarak tâbir edilen atıştırmalıklardan yiyebileceksiniz.

– Bir saatten kısa uçuşlar: Snack, paketli olarak sunulacak

– Bir – iki saat arasındaki uçuşlar: Snack, küçük bir piknik sepeti içerisinde sunulacak.

– İki saat 45 dakikaya kadar olan uçuşlar: Piknik sepeti; meyve, sandviç ve ilave atıştırmalıklarla zenginleştirilmiş.

American Airlines’tan yapılan açıklamada, mevcutta var olan sıcak kuruyemiş, sıcak kurabiye ve özel tatlı seçeneklerinin yeni ikram konsepti içerisinde de yer almaya devam edeceği özellikle belirtilmiş.

Bununla birlikte, “business” yolcusunun yoğun olduğu 15 hatta American Airlines’ın mevcut sıcak yemekli ikram konsept devam edecek.


Chicago’dan (ORD):

-Boston (BOS)
-Denver (DEN)
-New York Kennedy (JFK)
-New York LaGuardia (LGA)
-Raleigh-Durham (RDU)
-Washington Reagan (DCA)

Dallas’tan (DFW):

-Chicago (ORD)
-Detroit (DTW)
-Salt Lake City (SLC)

Fort Lauderdale’den (FLL):

-Port Au Prince, Haiti (PAP)

Miami’den (MIA):

-Houston Bush Intercontinental (IAH)
-Port Au Prince, Haiti (PAP)

New York’tan (JFK):

-Fort Lauderdale (FLL)
-Orlando (MCO)
-Tampa (TPA)


American Airlines, alınan bu karara gerekçe olarak, yakın bir zaman da birleşme kararı alınmış olan US Airways ile “tutarlı bir hizmet verme” hedefi gösterildi.

US Airways, benzer bir ikram konsepti değişimini, geçtiğimiz Nisan ayı başı itibarıyla gerçekleştirilmişti.