British Airways_happines blanket

British Airways’ten Mutluluk Battaniyesi

British Airways_happines blanketBritish Airways, First Class yolcularına “Mutluluk Battaniyesi” sunacak.

Havayolu sektöründe 1990’lı yıllarda 180 derece yatabilen koltukların liderliğini yapan şirket, bu kez nasıl uygulanacağı bir nebze de olsa tartışmalı bir denemeyle yolcularının karşısına çıkıyor.

Lorenzo Spadoni tarafından geliştirilen çok özel bir battaniye ile, yolcuların uçuş sırasındaki ruhsal durumları gözlemlenecek.

Son derece küçük, fiber-optik LED sistemiyle kaplı olan battaniye, yolcunun başına takacağı ve beyin dalgalarını takip edecek bir bant tarafından bluetooth bağlantısı ile gönderilecek verilere göre renk değiştirecek.

Yolcu sakin ve huzurlu olduğunda battaniye mavi renge bürünürken, gerginlik ve sinirlilik gibi durumlarda bu renk, kırmızıya dönecek.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere henüz emekleme aşamasında olan ve Londra ile New York arasındaki uçuşlarda denenen bu battaniyenin, British Airways’in transatlantik uçuşlarında bir çok yolcu tarafından gönüllü olarak test edilmesi bekleniyor.

Şirket, buradan elde edeceği verileri, uçuş esnası hizmetini daha da iyileştirmek için kullanacak. Yemek servisinin zamanlaması, menü içerikleri ve film seçeneklerinin, bu verilere göre yeniden düzenlenmesi söz konusu.

British Airways bu sayede, artık bir çok havayolu şirketinin sunduğu tamamen yatan koltuklar ve şık örtüler gibi noktadan bir adım öteye gitmeyi ve kendi markasını farklılaştırmayı amaçlıyor.

Hem de taklit edilmesi çok da kolay olmayan bir uygulamayla.

Şirketin yöneticilerinden Alan Eley yaptığı açıklamada, uykunun özellikle çok önemli olduğunu ve bu yüzden, önde gelen bir çok havayolu şirketinin “premium” yolcularına sunduğu yemek hizmetini uçaktan, havalimanlarındaki özel yolcu salonlarına çektiğini belirtiyor.

Eley, bir çok yolcunun uçağa biner binmez konforlu bir uyku deneyimini arzu ettiğini ve “mutluluk battaniyesi” ile birlikte, yolcuların memnuniyet derecesinin yakın takip altında olacağını vurguluyor.