Virgin Atlantic - Google Glass_003

Virgin Atlantic, Google Glass Kullanacak

Virgin Atlantic - Google Glass_002Bundan iki yıl kadar önce kamuoyuna ilk kez duyurulduğunda büyük tartışmalara yol açan Google Glass, artık havayolu sektöründe.

30 yıllık tarihi boyunca kendisinden söz ettiren bir çok yenilik ve uygulamaya imza atmış olan Virgin Atlantic, Google Glass’ı kullanan ilk havayolu şirketi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Müşteri deneyimini daha üst seviyelere taşımak ve rakiplerine nispeten farklılaşmak isteyen şirket, yüksek teknolojili bir ürün olan Google Glass‘tan yolcularıyla olan bire bir iletişimde faydalanmayı düşünüyor.

Virgin Atlantic’in Google Glass kullanmayı planladığı ilk nokta, Londra Heathrow Havalimanı’ndaki Upper Class Wing adlı özel yolcu salonu.

Upper Class Wing’in girişinde yolcuları karşılayan Virgin Atlantic personeli, Google Glass sayesinde sektörün en yüksek teknolojili ve kişiselleştirilmiş müşteri hizmetini sunmaya hazırlanıyor.

Virgin bu projede, SITA ile iş birliği yaptı.

Google Glass’ın, yolcu seyahat deneyimini nasıl güçlendireceği ve verimliliği artıracağı, yapılan testlerle ortaya çıkarılacak.

Virgin Atlantic yolcusu, Upper Class Wing’in önünde arabadan indiği anda, Google Glass kullanan bir yolcu hizmetleri görevlisi tarafından “adıyla” karşılanacak ve check-in süreci başlayacak.

Yolcuya, uçuşuyla ilgili son bilgiler, seyahat edilen kentin hava durumu ve oradaki etkinlikler hakkında bilgiler verilecek.

Projenin ilerleyen döneminde, Virgin Atlantic personeli Google Glass sayesinde, o an için hizmet vermekte olduğu yolcunun yeme-içme tercihlerini de biliyor olacak ve buna göre iletişim kuracak.

Dört hafta sürecek test dönemin sonrasında projenin faydaları analiz edilerek, ne gibi değişiklikler yapılması gerektiği ortaya çıkarılacak.

Virgin Atlantic - Google Glass_003Virgin Atlantic IT Direktörü Dave Bulman yaptığı açıklamada, teknolojinin nimetlerinden faydalanarak yolculara sunmakta oldukları hizmet seviyesini daha da artırmayı ve son yıllarda hızla emtialaşan havayolu sektöründe farklı bir noktaya ulaşarak, sektörün altın çağını geri getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Havayolu 101 olarak sık sık vurguladığımız üzere, havayolu sektörü her zaman, ileri teknoloji ve yenilikleri ilk kullanan sektörlerin başında gelmiştir.

1990’lı yıllarda daha emekleme dönemindeyken internetin havayolu şirketleri tarafından sahiplenilmesi ve son yıllarda da sosyal medya uygulamalarında açık ara önde yer alınması, sektörün bu gibi yeniliklerde bayrağı taşıyor oluşunun güzel bir göstergesi.

Google Glass’ın yolcularla olan bire bir iletişimde kullanılacak olması da, yine bu çerçevede son derece heyecan verici bir gelişme şeklinde yorumlanabilir.

Genel olarak giyilebilir bilgisayar şeklinde adlandırılan bu gibi cihazların önümüzdeki yıllarda çok daha yaygınlaşacağını ve seyahat deneyimi noktasında çok önemli bir yere sahip hale geleceğini tahmin ediyoruz.


Posted

in

,