Air Canada_gate gourmet_catering

Ekip Yemekleri Nasıl Hazırlanıyor?

Air Canada_gate gourmet_cateringUçuş esnasında sunulan ikram hizmeti, yolcular için olduğu kadar, kabin ve kokpit ekipleri için de büyük önem taşıyor.

Özellikle pilotların, gerek uçuştan önce ve gerekse uçuş boyunca tükettikleri gıdalar konusunda son derece hassas olmaları gerekiyor.

Uçuş güvenliğini mümkün olabildiğince artırmak amacıyla, kaptan pilot ile yardımcı pilotun, birbirlerinden farklı şeyler yedikleri yaygın olarak bilinen bir gerçek.

Go Far adlı bir blog sayfası bulunan Air Canada, geçtiğimiz günlerde ekip yemekleriyle ilgili kısa bir yazı yayımladı.

Burada yer alan bilgilere göre, Air Canada uçuşlarında bir yıl içerisinde yaklaşık 400.000 ekip yemeği hazırlanıp uçaklara yükleniyor.

Kokpit ekibinin yemekleri ayrı kutular içerisinde muhafaza ediliyor ve üzerindeki “pilot” ve “first officer” ibareleri sayesinde, herhangi bir karışıklık olmasının önüne geçiliyor.

Seferin kalkış saati ve uzunluğuna göre, kahvaltı, öğle yemeği veya akşam yemeği ikram edilebiliyor.

Yazıda ayrıca, bazı pilotların kendi yiyeceklerini kendilerinin getirdiği de belirtilmiş.

Bunun yanı sıra, her sekiz saatlik uçuş için pilot başına birer litrelik ilave su yüklemesi yapılıyor.

Air Canada, ekiplerin yemeklerini hazırlarken, beslenme kurallarına ve pilotların günlük ihtiyaçlarına dikkat ediyor.

Ortalamada bir pilotun günlük olarak 2.600 kaloriye ihtiyaç duyduğu hesaplanmış; dolayısıyla ekip yemekleri de buna göre ayarlanıyor.

Standart yemeğin yanı sıra, glutensiz, yağ oranı düşük ve vejetaryen türü yemekler de, pilotların menü seçenekleri arasında yer alıyor.


Posted

in

,