THY_online bilet_sayfa_002

THY, Online Bilet Sayfalarını Yeniledi

THY_online bilet_sayfa_0012009 yılından bu yana kullanmakta olduğu Globally Yours mottosunu Widen Your World şeklinde değiştiren ve buna paralel olarak geliştirilen marka kimliği ve yeni çekilen Kobe & Messi reklamıyla dünya kamuoyunun karşısına çıkan Türk Hava Yolları (THY), bu kez de online bilet satış sayfalarını yeniledi.

Nispeten sade bir tasarımla, yolcuların istedikleri uçuş & fiyat kombinasyonunu daha rahat bir şekilde bulabilmesinin hedeflendiği yeni online bilet sayfaları, bir çok seçeneği içerisinde barındırıyor.

Örnek olarak, 13-20 Aralık 2013 tarihlerinde İstanbul – Londra gidiş-dönüş sorgulaması yaptık.

Sonuç sayfasının en üst bölümünde, seçtiğimi tarihlere ait “en düşük fiyat” bilgisi yer alıyor. Burada çıkan fiyatla satın alma işlemine devam etmek istiyorsanız, “Bu Tarihle Devam” butonuna tıklayarak, bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

Ama “ben bir de alternatif günlere bakayım” diyorsanız, sayfanın alt tarafındaki bölümü incelemenizde fayda var. Bizim örneğimizde, gidiş tarihini sadece bir gün değiştirerek, 400 TL tasarruf etmek mümkün görünüyor.

Varsayılan sonuç gösterimi olarak, seçilen uçuş tarihinin üç gün öncesi ve sonrasının yer aldığı “Takvim Görümü” tercih edilmiş. “Matris Görünümü” seçeneğini tıklayarak, 7×7 günlük gösterime de göz atabilir, daha geniş bir tarih aralığını inceleme fırsatı bulabilirsiniz.

THY’nin yeni online bilet sayfalarının sağ tarafında, yaptığınız seçime göre biçimlenen bilet fiyatı ve ilgili kurallar ile seyahat planı yer alıyor.

THY_online bilet_sayfa_003İlk sayfadaki seçimin ardından bir sonraki adımda karşınıza, tercih edeceğiniz uçuş çiftini seçeceğiniz bölüm geliyor.

İstanbul-Londra arasında günde tam yedi farklı uçuş bulunduğundan, karşımıza bir hayli zengin bir sayfa çıkıyor.

Uçuş seçimini değiştirdiğinizde, sayfanın sağ tarafındaki bilet tutarı da anlık olarak değişiyor.

Ancak bu sayfanın en dikkat çekici bölümü, sayfanın üst bölümündeki bilet opsiyonları alternatifleri.

Ekonomi Promosyon, Ekonomi Yarı-Esnek ve Ekonomi Esnek gibi farklı seçenekler, o seçime ilişkin en düşük fiyat bilgisi ile birlikte verilmiş.

Burada da seçim yapmanızın ardından, yolcu bilgilerini girip, ücretsiz koltuk seçimini yapacağınız bir sonraki adıma ilerlemeniz mümkün.

THY’nin online bilet satış sisteminin son adımı olan “Ödeme Sayfası”, birbirinden farklı dört seçeneği içeriyor.

İnternet bankacılığı, kredi kartı ve BKM Express yoluyla ödeme yapabileceğiniz gibi, sektör genelinde çok az havayolu firmasının sunduğu sadece rezervasyon yapma imkânı da ödeme sayfasında yer alan alternatiflerden bir diğeri.

THY’yi yeni online bilet sayfa tasarımından ötürü tebrik ediyoruz.

Dünya değişiyor; sektör giderek dijitale kayıyor. Değişime ayak uydurmak şart.


Posted

in